کد مطلب: 98990 تعداد بازدید: ۳۹۱

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان:

کتاب میراث معنوی و فرهنگی یک تمدن است

پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۰۶:۵۴
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان گفت: کتاب وسیله ای برای ثبت و انتقال دانش بشری و میراث معنوی و فرهنگی یک تمدن است .

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم دکتر عادله کشمیری در نشستی که به مناسبت هفته کتاب وکتابخوانی با عنوان «عوامل موثر بر ارتقاء فرهنگ کتاب‌خوانی» از سوی مجموعه حوزوی الزهرا(س) برگزار شد، بیان کرد: کتاب منشا و حامل دانایی و معرفت بوده و از میان دانش و تجربه بشر، وسیله ای برای ثبت و انتقال دانش بشری و میراث معنوی و فرهنگی یک تمدن است.

وی با اشاره به اینکه سنت کتاب نویسی، شرح و تعلیق و حاشیه زدن بر کتاب ها که خود یک کتاب مستقل می شود، سنتی دیرین در حوزه های علمیه است، ادامه داد: بخش عظیمی از کتاب هایی که درکتابخانه ها موجود است کتاب ها و رسالاتی است که اهل حوزه پدید آورده اند؛ آنان  با حاشیه نوشتن و شرح بر کتاب ها، مانع مهمی مثل زمان را از میان برداشته اند و گفت و گوی بین نسل ها و دوره ها را در امکانی چون کتاب فراهم آوردند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان با استناد به کلامی از مقام معظم رهبری(مدظله العالی) مبنی بر ضرورت فرهنگ سازی مطالعه و کتابخوانی افزود: به همان اندازه که کتاب مهم است، کتاب‌خوانی هم اهمیت دارد و درست خواندن، نیازمند آموزش و دانستن است؛ در بین مطالعات مختلف کتابی درباره خواندن و شیوه های صحیح مطالعه و یادگیری را بگنجانیم تا خواندن و آموختن پربار تر شود.

کشمیری با اشاره به انتخاب نوع کتاب‌های مختلف، گفت: کتاب شناسی مسئله مهمی است و باید در موضوع مورد مطالعه خود، کتاب شناس خوبی باشیم یا از کتاب شناس خوب مشورت بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: مطالعه خوب نیازمند «سیر مطالعاتی» است و رعایت پیش نیازها و ترتیب اصولی مطالعه در کنار کتاب شناسی به ما کمک می کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان با تاکید بر اینکه دو پایه و دو نهاد دانایی جامعه ما حوزه و دانشگاه است، توضیح داد: حوزه و دانشگاه کارکردهای مشترک و خاصی دارند، کار حوزه علمیه تربیت عالم دینی است، در روزگاری که تشکیک در مبانی دینی بیش از هر زمان دیگر است و دشمنان داخلی و خارجی اسلام تمام توان خود را برای اسلام زدایی به کار گرفته اند.

کشمیری با تاکید بر اینکه وظیفه حوزه بیش از هر زمان دیگری است، اضافه کرد: باید به میدان آمد و این حضور در میدان، نیازمند دانایی بیشتر است که قطعا با مطالعه و کتاب میسر می شود.

وی افزود: دانش آموخته حوزه برای عمل به رسالت و مسئولیت خود، باید از هر نظر مجهز شود و برای مجهز شدن باید بخواند و بخواند و بخواند و بنویسد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت جدی گرفتن ظرفیت فضای مجازی، اظهار کرد: رهبری به این مسئله اهمیت نشان داده اند و باید طلاب  از این فضا و مکان استفاده کرده و مبلغ دین، اخلاق و ارزش ها باشند و برای حضور مفید و موثر در این فضاها، اهل کتاب و مطالعه بوده و در این زمینه مدام بروز شوند.

در پایان نشست، از کتابداران مجموعه حوزوی الزهراء(س) و کتابخوان های برتر این مجموعه تقدیر به عمل آمد. همچنین، خانم کشمیری از کتابخانه مجموعه حوزوی الزهراء(س) گرگان بازدید و به مناسبت هفته کتاب و کتاب خوانی 200 جلد کتاب تخصصی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان به کتابخانه حوزه تقدیم کرد.