کد مطلب: 98062 تعداد بازدید: ۳۸۵

استاد حوزه خواهران:

ابعاد مختلف سیره ائمه اطهار(علیهم السلام) الگوی زندگی افراد قرار گیرد

پنجشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۳۳:۴۰
خانم فاطمه سوسرایی استاد مدرسه علمیه خواهران سعدیه رامیان گفت: باید سیره ائمه اطهار(علیهم السلام) و سبک و روش آنان را در تمام ابعاد زندگی الگوی خود قرار دهیم.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم فاطمه سوسرایی در نشستی که با محوریت «دلایل صلح امام حسن مجتبی(علیه السلام) با معاویه» به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به حقیقت امامت کریم اهل بیت(علیه السلام) بیان کرد: برخی از افراد با حقیقت امامت فاصله داشته و آن را به عنوان منصب اعتباری یا انتخابی می دانند در حالی که امامت، حقیقتی از طرف خداوند متعال برای افراد برگزیده است.

وی با استناد به حدیث ثقلین «انی تارک فیکم الثقلین ما ان تمسکتم بهما لن تضلوا کتاب الله وعترتی اهل بیتی و ‌انهما لن یفترقا حتی یردا علی الحوض»، پیوند قرآن و عترت را جدایی ناپذیر دانست و گفت: همان گونه که به دستورات و برنامه های قرآن عمل می کنیم، باید به سیره ائمه اطهار(علیهم السلام) تمسک کرده و سبک و روش آنان را الگوی زندگی خود قرار دهیم.

استاد حوزه، با اشاره به روایت حضرت علی(علیه السلام) «السخاء و الشجاعه غرائز شریفه، یضعها اللّه سبحانه فیمن أحبه و امتحنه»، تشریح کرد: سخاوت و شجاعت خصلت هاى والایى هستند که خداوند سبحان آن ها را در وجود هر کس که دوستش داشته و او را آزموده باشد، قرار می دهد و امام حسن مجتبی(علیه السلام) از این دو ویژگی برخوردار بودند.

سوسرایی، با اشاره به ویژگی های امام حسن مجتبی(علیه السلام)، خردمندانه زیستن را از آن جمله برشمرد و اضافه کرد: ایشان هیچ گاه در زندگی افراط و تفریط نداشتند و زمانی که در برابر معترضان به قرارداد صلح قرار گرفتند، غیر از طریق اعتدال حرکت نکردند.

وی دوراندیشی را از دیگر ویژگی های کریم اهل بیت(علیه السلام) معرفی کرد و افزود: اقدام به معاهده صلح از نشانه های دوراندیشی امام حسن(علیه السلام) است.

مبلغ حوزه، جانبازی در میدان نبرد را از دیگر خصایص امام حسن مجتبی(علیه السلام) عنوان کرد و گفت: آن حضرت در میدان جنگ ترس و بیمی نداشته و همواره آماده جهاد و مبارزه در راه خدا بودند.

سوسرایی، صبر در برابر مشکلات را از خصوصیات بارز کریم اهل بیت(علیه الیلام) برشمرد و افزود: ایشان وارث مشکلات و دشواری هایی است که از سال ها قبل بر سر راه تحقق حکومت اسلامی پدید آمده و امور مسلمانان را با خطر جدی مواجه کرده بود.

وی معاویه را سمبل سیاست های شیطانی، نژادگرا، فریبکار و تجسم ایده های بنی امیه دانست و تشریح کرد: از دشواری های مهم در دوران امامت امام حسن مجتبی(علیه السلام) طغیان گری معاویه است که مانع بزرگی بر سر راه آن حضرت بود، اما امام حسن(علیه السلام) با وجود موانع و مشکلات به حفظ کیان اسلام و امت می اندیشیدند.

استاد حوزه، در پاسخ به این سؤال که امام حسن مجتبی(علیه السلام) برای حل مشکلات و حفظ اسلام چه وظیفه ای دارد، اندرز، کناره گیری بدون شرط و اقدام نظامی را از عوامل رفع مشکلات عنوان کرد و توضیح داد: این عوامل اگر چه تا حدودی مشکلات را برطرف می کند، اما به علاج جامعه منجر نمی شود، زیرا معاویه به دنبال فرصتی بود که اسلام را محو کند.

سوسرایی با بیان این که برای اقدام نظامی موانع عدیده ای وجود دارد که احتمال پیروزی را به حداقل می رساند، سستی و تنبلی مردم از نبرد، کمبود نیروهای مؤمن و یاران مخلص و وجود جاسوسان معاویه را از جمله موانع معرفی کرد و افزود: با توجه به این موانع و مشکلات، اقدام نظامی عاقلانه نبود، زیرا خون شیعیان هدر می رفت و امام حسن(علیه السلام) یاران خویش را از دست می داد.

وی کناره گیری مشروط و روی آوردن به تلاش های فرهنگی را تنها راه حفظ اسلام و امت دانست و تشریح کرد: امام حسن مجتبی(علیه السلام) با پذیرش معاهده و صلح توانست معاویه و حزب اموی را در هدف انهدام دین نبوی و محو نام پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) ناکام بگذارد.

مبلغ حوزه ادامه داد: امام حسن مجتبی(علیه السلام) بعد از کناره گیری از قدرت سیاسی و پذیرش صلح، با شجاعت به تلاش فرهنگی روی آوردند، اما هرگز در بیان حق و دفاع از حریم اسلام نرمشی نشان نداده و آشکارا از اعمال ضد اسلامی معاویه انتقاد کرده و سوابق زشت و ننگین او و بنی امیه را بی پروا بیان می کردند.

سوسرایی گفت: امام حسن(علیه السلام) به دلیل وجود موانع بر سر راه ایشان، حفظ جان مسلمانان و دفاع از کیان اسلامی صلح را پذیرفتند.