کد مطلب: 97550 تعداد بازدید: ۳۸۵

مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان:

مهمترين مظهر رحمت مساله توحيد و جلوه‏هاى آن است

پنجشنبه ۸ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۲۲:۳۵:۵۴
مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان گفت: مهمترين مظهر رحمت و محكمترين پايه و اساس آن، مساله توحيد و جلوه‌‏هاى آن است.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم حسینی واعظ در آستانه آغاز هفته وحدت در مراسمی که از سوی مرکز بزرگ شمال کشور با حضور بانوان اهل سنت شهر اینچه‌برون برگزار شد، به تشریح سیره اخلاقی–اجتماعی پیامبر گرامی اسلام(ص) پرداخت و تواضع و فروتنی را از شاخصه های رفتاری حضرت(ص) برشمرد و بیان کرد: بندگی و تواضع در تمام زوایای زندگی پیامبر رحمت(ص) نمودار بود و در رفتار اجتماعی و تعاملات، کسی مانند ایشان وجود نداشت.

وی با اشاره به سیره اخلاقی رسول اکرم(ص) و رأفت و مهربانی ایشان توضیح داد: حضرت(ص) به گونه ای با مردم رفتار می کردند تا مردم به راحتی و بدون هیچ گونه احساس شرم یا ترسی مشکلات خود را با حضرت در میان بگذارند؛ به این ترتیب با گشاده‌رویی با مردم روبرو می شدند.

مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان با استناد به کلامی از حضرت محمدمصطفی(ص)، افرادی را به ایشان شبیه تر دانست که خُلقش نیکوتر، رفتارش با مردم ملایم‌تر و بیش از همه به برادران دینی خود مهربان بوده و بر حق صبورتر باشند، غضب خود را پیش از دیگران فرو نشانند و بهتر از دیگران گذشت داشته باشند و در حال رضا و غضب بیش از دیگران رعایت انصاف و عدالت را نمایند.

حسینی واعظ با اشاره به عبارت «وَ ما أَرْسَلْناكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعالَمِينَ» توضیح داد: عموم مردم دنيا اعم از مؤمن و كافر همه مرهون رحمت پیامبر مکرم اسلام هستند، زیرا با نشر دین و آئين اسلام، باعث نجات همگان هستند؛ حال اگر گروهى از آن استفاده نكردند تاثيرى بر عمومى بودن رحمت نمى‏گذارد.

وی ادامه داد: تعبير "عالمين" و مفهوم وسيع آن تمام انسان‌ها را در همه اعصار در بر می گیرد؛ لذا علمای علم تفسیر اين آيه را اشاره‏اى بر خاتميت پيامبر اسلام مى‏دانند، زیرا وجود پیامبر(ص) به عنوان رهبر، پيشوا و مقتدا براى همه انسان‌ها تا پايان جهان رحمت‏ است.

استاد حوزه اظهار کرد: در دنياى امروز كه ظلم، استبداد و فساد زورگویان و سلطه گران بر مستضعفان مظلوم هر روز بیشتر می شود، نابسامانى هایی را بوجود آورده است؛ از این رو، مفهوم "رحمة للعالمين" بودن پيامبر از هر زمانى آشكارتر است زیرا برنامه و دستورات ایشان، سراسر رحمت است و نتیجه تداوم آن، حكومت صالحان بر تمام زمين خواهد بود که عمل به آن نقطه پايان مشکلات و آسیب ها است.

حسینی واعظ با بیان اینکه مهمترين مظهر رحمت و محكمترين پايه و اساس آن، مساله توحيد و جلوه‏هاى آن است، به آیه «قُلْ إِنَّما يُوحى‏ إِلَيَّ أَنَّما إِلهُكُمْ إِلهٌ واحِدٌ» اشاره کرد و توضیح داد: در اين آيه سه نكته بنيادى مطرح شده است؛ نخست اينكه پايه اصلى رحمت توحيد است و با تفکر بيشتر وجود اين رابطه نيرومند روشنتر مى‏شود؛ توحيد در اعتقاد، در عمل، در كلمه، در قانون و توحيد صفوف، و توحيد در همه چيز.

وی با توضیح پیرامون كلمه "انما"، تمام دعوت پيامبر اسلام(ص) را در اصل توحيد دانست و افزود: مشكل اصلى جوامع، مبتلاشدن به نوعی از شرك و مظاهر آن است.

مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان، پیامبر گرامی اسلام(ص) را گوهر گرانقدر عالم آفرينش خواند و ابراز کرد: او يك انسان است و از ميان همان انسان‌ها برخاسته، اما يك انسان عادى نیست بلکه يك جهان در وجودش خلاصه شده است.