کد مطلب: 97066 تعداد بازدید: ۴۲۷

مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان:

عبادت زمینه ساز تربیت اجتماعی و اخلاقی بشر است

شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۳۳:۵۲
مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان گفت: عبادت جزء ناگسستنی برنامه های تربیتی اسلام به شمار می آید و از اهداف خلقت و وسیله ای برای تقرب به حق و تکامل واقعی و در عین حال مقدمه و زمینه ساز تربیت اجتماعی و اخلاقی بشر است.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم حسینی واعظ در آخرین ویژه برنامه ماه محرم و صفر در آستانه رحلت جانسوز پیامبر مکرم اسلام(ص) در جمع بانوان این مدیریت پیرامون "ارزش­های اخلاقی-رفتاری در سیره پیامبر گرامی اسلام(ص)" سخن گفت و بیان کرد: پرداختن به سیره عملی و شیوه زندگی انبیاء و اولیاء الهی(علیهم السلام) و آشنایی با ارزش های اخلاقی و انسانی آنها نجات بخش انسان گم شده در وانفسای دنیای مدرن با ارزش­های التقاطی و متناقض است.

وی اضمحلال اخلاق در یک جامعه را منشأ مفاسد در زمینه های مختلف دانست و با استناد به سخنی از امام سجاد(ع) گفت: بخش مهمّی از مشکلات اساسی دنیای اسلام که منجر به وقوع فاجعه کربلا شد، ناشی از شیوع انحطاط و فساد اخلاقی میان مردم بود؛ در صورتی که مردم زمان امام حسین(ع) از اخلاق اسلامی برخوردار بودند.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان گلستان اضافه کرد: امام سجاد(ع) با چنین نگرشی در راه احیای دین تلاش کرد که چهره آلوده جامعه را از زشتی­ها پاک کرده و اخلاق نیکو را جایگزین کنند و با توجه به شرایط زمان، این مبارزه را در قالب دعا ارائه کردند.

حسینی واعظ در ادامه سخنان خود به الگوهای رفتاری حضرت محمد(ص) اشاره کرد و توضیح داد: پیامبر اعظم(ص) به دلیل داشتن «خُلقٍ عَظیم» و «رَحمَةٌ لِلعَالَمین»، نمونه و الگوی مکارم اخلاقى براى انسان ها در تمام دوران ها بوده و به عنوان بهترین و کامل ترین اسوه راستین بشریّت، نسبت به تمام مردم بسیار دلسوز، صمیمی و مهربان بود؛ از این رو، حضرت در طول 23  سال نبوت، دل های گمراه بسیاری را شیفته مکتب اسلام کردند.

وی به آیاتی از قرآن در راستای جایگاه، عظمت و بزرگواری پیامبر اکرم(ص) اشاره کرد و افزود: قرآن کریم، رسول گرامی اسلام(ص) را به عنوان اسوه ای نیکو یاد کرده است و با تاکید بر اطاعت از خدا و رسول، رحمت الهی را نوید داده است: «لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»، «وَإِنَّکَ لَعَلی خُلُق عَظِیم»، «وَ مَا آتَاکُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ مَا نَهَاکُمْ عَنْهُ فَانتَهُوا» و «وَ أَطِیعُواْ اللّهَ و َالرَّسُولَ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ».

استاد حوزه در راستای سیره عبادی پیامبر گرامی اسلام(ص)، به عبادت و نماز ایشان اشاره کرد و توضیح داد: در مکتب اسلام، عبادت جزء ناگسستنی برنامه های تربیتی محسوب شده و از اهداف خلقت و وسیله ای برای تقرب به حق و تکامل واقعی و در عین حال مقدمه و زمینه ساز تربیت اجتماعی و اخلاقی بشر است.

حسینی واعظ اذعان کرد: بدون عبادت و بندگی خدا، بشر به تعالی و سعادت و کمال واقعی خود نمی رسد زیرا بر اساس آیات قرآن کریم، هدف از خلقت بشر و بعثت انبیاء «عبادت و بندگی خدا» معرفی شده است؛ در سیره انبیاء و ائمه اطهار(علیهم السلام) نیز روح عبادت و بندگی بر تمام اعمال آنها حاکم بوده است به طوری که آنها را تابع محض اوامر پروردگار کرده و هوای دوست را بر خواستههای خویش ترجیح دادهاند.

وی یکى از بزرگ ترین مظاهر عبادت پیامبر مکرم اسلام(ص) را تسلیم محض الهی بودن ایشان معرفی کرد و گفت: به یقین کسى که با تسلیم در برابر حقّ، به سوى خدا رو آورد، بهترین و برترین مظاهر دیانت را از خود نشان داده است، خداوند متعال فرموند: «وَ مَنْ أَحْسَنُ دِیناً مِمَّنْ أَسْلَمَ وَجْهَهُ لِلَّهِ وَ هُوَ مُحْسِنٌ».

کارشناس مذهبی با بیان اینکه سیره عملی و احادیث پیامبر(ص) سرشار از تواضع و فروتنی و دوری از تکبر  است، تواضع و فروتنی و محبت و مهربانی را از دیگر ویژگی های پیامبر اکرم(ص) دانست و افزود: اگرچه پیامبر(ص) بسیار مهربان بودند و خداوند درباره ایشان فرمودند: «عَزِیزٌ عَلَیْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِیصٌ عَلَیْکُم بِالْمُؤْمِنِینَ رَؤُوفٌ رَحِیمٌ»، اما در آیه دیگری سرسختی آن حضرت را در برابر کافران ذکر می کند: «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاء بَیْنَهُمْ».

حسینی واعظ با اشاره به دیگر ویژگی ها و الگوهای رفتاری حضرت محمدمصطفی(ص) پیرامون حسن معاشرت ایشان توضیح داد: رسول گرامی اسلام (ص) در رفتار با همه مردم، شخصیت و احترام افراد را مراعات می کردند تا کسی تحقیر و یا مورد تمسخر واقع نشود.

 وی اضافه کرد: زندگی متعالی انبیاء الهی به خصوص رسول گرامی اسلام(ص) بهترین شیوه های تربیتی را فراروی پیروان خود قرار داده است تا به عنوان موفق ترین الگوهای تربیتی در طول تاریخ بشر مطرح شود.

مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان در ادامه به قسمت هایی از سیره اخلاقی و تربیتی امام رضا(ع) اشاره کرد و افزود: پرهیزکاری و تقوای امام رضا(ع) به گونه ای بود که نه تنها مردم، بلکه دشمنان نیز به آن اعتراف می کردند؛ حضرت نجات خود و مردم را در تقوا، پرهیزکاری و عبادت می دانستند، در حقیقت ایشان اُسوه کامل عبودیت و عاشق عبادت بودند.