مدیر مدرسه علمیه سعدیه خواهران رامیان:
هدف امام حسین(ع) از قیام عاشورا عمل به تکلیف الهی بود
پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۵۱:۵۴خانم شمسی طاهری طی گفت و گو با روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، با تسلیت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام) و شهدای کربلا، با اشاره به آیه 60 سوره غافر «ادعونی استجب لکم»، بیان کرد: زندگی دنیا با مشکلات، نارسایی ها و گرفتاری های بسیاری همراه است و انسان برای غلبه بر مشکلات، باید به درگاه الهی روی آورده و حل گرفتاری ها را از خداوند طلب کند، زیرا پروردگار متعال هیچ بنده ای را از درگاه خود ناامید نمی کند.
وی با استناد به آیه 35 سوره مائده «و ابتغوا الیه الوسیله» و روایت امام صادق(علیه السلام) «... نحن الوسیله» تشریح کرد: اهل بیت(علیهم السلام) وسیله ارتباط مخلوق با خالق هستند، زیرا با توسل به ائمه اطهار(علیهم السلام) و واسطه و شفیع قرار دادن آنان، زودتر به نتیجه رسیده و مشکلات سریع تر حل خواهد شد.
مدیر مدرسه علمیه سعدیه خواهران رامیان، با اشاره به روایت پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) «الدعا سلاح المؤمن و عمود الدین و نور السماوات»، خاطرنشان کرد: همان گونه که انسان در میدان کارزار، به وسیله سپر و اسلحه جان خود را حفظ می کند، به واسطه دعا و با تحمل مشکلات و خشنودی به رضای الهی نیز بر مشکلات و گرفتاری ها غلبه پیدا می کند.
طاهری با استناد به حکمت 135 نهج البلاغه «من اعطی الدعا لم یحرم الاجابه»، تشریح کرد: دعا هدیه ای از جانب خداوند متعال است که قلب بنده را متوجه خود ساخته و به زبان او، قدرت مناجات و نیایش عطا می کند، لذا با دعا کسی از اجابت محروم نمی شود.
وی با اشاره به حکمت 146 نهج البلاغه «ادفعوا امواج البلاء بالدعا»، دعا را عامل مهمی در دفع بلا دانست و گفت: مناجات و دعا فقط به زمان گرفتاری اختصاص ندارد، بلکه مبنای زندگی باید بر اساس راز و نیاز با معبود و ارتباط عمیق با خداوند متعال پی ریزی شود.
استاد حوزه، آرامش روحی و جسمی، بهره مندی از الطاف الهی و دور شدن از شیطان را از آثار دعا برشمرد و افزود: دعا وسیله ارتباط و عامل تقرب به خداوند متعال است و نگرانی ها و اضطراب ها را برطرف کرده و آرامش روانی و جسمی را به همراه دارد، لذا بهترین پناهگاه برای غلبه بر گرفتاری ها و دستیابی به سعادت دنیا و آخرت، دعا و مناجات با پروردگار است.
طاهری با اشاره به روایت امام حسین(علیه السلام) «فهو یعلم انی کنت قد احب الصلاه له و تلاوه کتابه و کثره الدعا و الاستغفار»، تشریح کرد: حضرت سیدالشهداء(علیه السلام) در شب عاشورا برای دعا و مناجات و استغفار از دشمن مهلت خواست و مشکلات و مصیبت ها در عاشورا موجب سستی در دعا و نیایش آن حضرت و یاران ایشان نشد، زیرا کسی که با خداوند ارتباط عمیق دارد بر تمایلات نفسانی غلبه یافته و در میدان مبارزه نیز با آرامش جهاد کرده و پیروز می شود.
وی در ادامه مباحث خود افزود: امام حسین(علیه السلام) با دعا و راز و نیاز با خداوند متعال به تمام وجدان های بیدار ثابت کرد که هدف ایشان از برپایی نهضت عاشورا، تمایلات نفسانی و هواهای دنیوی نیست، بلکه دین خواهی و عمل به تکلیف الهی بوده است.
مدیر مدرسه علمیه سعدیه خواهران رامیان با بیان این که در شرایط فعلی، ویروس منحوس کرونا جهان را فرا گرفته و انسان ها را با وجود پیشرفت علم و فناوری با چالش مواجه کرده است، خاطر نشان کرد: انسان با پناه بردن به دعا و استعانت از خداوند متعال و توسل به ائمه اطهار(علیم السلام) می تواند بر این بیماری غلبه پیدا کرده و بلا را از جامعه انسانی دور کند و آرامش را به زندگی و اجتماع برگرداند.