مبلغ حوزه:
جهت¬دهی پرورش عقول مردم و تفکر صحیح از وظایف مبلغان است
یکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۱۷:۲۳به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم محمدی در جمع بانوان مدیریت حوزه علمیه خواهران این استان، بیان کرد: حضرت زینب(س) نماد انسان کامل را در صحنه عاشورا به طور تمام و کمال مشاهده کردند و جمله (ما رایت الا جمیلا) اشاره دارد که ایشان با درک عقلی و روحانی نظاره گر ادب، شجاعت، صداقت، گذشت، عشق، ولایت پذیری (تولی)، تبری، آزادگی و غیره به عنوان صفات انسان کامل در یک مقطع زمانی کوتاه باشند.
وی افزود: در حقیقت، حضرت به مرحله ای از حیات معقول رسیدند که در جریان مادی حزن و اندوه و خون، حقیقت باطنی مسائل را دیدند و این محصول تهذیب نفس و خودسازی و نتیجه تربیت علوی است.
مبلغ حوزه با بیان اینکه در مبانی تربیت علوی و الگوگیری از آن، دو مسئله زندگی بر مبنای تفکر و کرامت نقش مهمی را ایفا می کند، توضیح داد: در زندگی بر مبنای تفکر و تعقل، آیات و روایات ما را به سوی آن رهنمون می سازند و علماء و بزرگان نیز بر تعدیل قوه عاقله تاکید کردهاند تا در درون انسان جهاد اکبر محقق شود.
محمدی با تاکید بر اینکه مبلغان مبنای تفکر عقلی و جهل زدایی را در دستور وظایف تبلیغی خود قرار دهند، ابراز کرد: تعدیل و هدایت قوه تفکر باید در تمام مجراهای زندگی اتفاق بیفتد که وظیفه مبلغان دینی جهتدهی در زمینه پرورش عقول مردم و تفکر صحیح است.
وی با بیان اینکه عبادات هم باید بر مبنای تفکر باشد تا زمینه جهل زدایی در جامعه محقق شود، افزود: باید از این طریق عرصه های ظهور حضرت قائم(عج) محقق شود، زیرا در زمان ظهور امام(عج)، عقول پیشرفته در مقابل حجیت انسان کامل سر تعظیم فرود می آورند.
مسئول نظارت و ساماندهی مدیریت حوزه علمیه خواهران گلستان اضافه کرد: در این مسیر باید عقل، تبدیل به (عقل قطعی) شود و در این زمان هماهنگ با (نقل معتبر) می شود و هیچ تعارض و تضادی بین عقل قطعی و نقل معتبر نخواهد بود و این نشان از تکامل عقل است.
محمدی با استناد به فرازهایی از زیارت اربعین «... لیستنقذ عبادک من الجهاله» خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) جانش را بذل کرد تا بندگان را از جهالت و سرگردانی و گمراهی برهاند، ولی انسانهای زمان امام به علت دنیا پرستی مانع این امر مهم شدند و خداوند ایشان را مورد لعن و عذاب قرار می دهد.«اللهم فالعنهم لعنا وبیلا»
وی گفت: جهل زدایی و نقطه مقابل آن، ایجاد علم و تفکر صحیح و عقول پیشرفته سبب می شود انسان در این راه تا پای از دست دادن جان در راه رضای خدا پیش رود که اهمیت این مساله را نشان می دهد و در طول تاریخ نیز شیوه و مسلک همه اولیای الهی در این مسیر بوده است، زیرا برای رسیدن به کمال انسانی نیازمند تعدیل و پرورش قوای عقلانی هستیم.
مبلغ حوزه اظهار کرد: جهل در همه دوران ها به نوع خاصی بروز می کند و افرادی نیز وجود دارند که از جهل مردم در مسیر تحقق اهداف مادی خویش بهره می برند که این مساله موجب لعن می شود، حتی در روایاتی از امیر المومنین(علیه السلام) داریم که از سبات عقل (خمودی عقل) بپرهیزید.