معاون فرهنگی مدرسه علمیه خواهران سعدیه رامیان:
زیارت نجات دهنده انسان از سرگردانی است
شنبه ۱۴ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۴۸:۵۳به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم زهرا رجبلو در نشستی مجازی به مناسبت میلاد فرخنده حضرت ثامن الحجج، امام رضا(علیه السلام) پیرامون «فضیلت زیارت امام رضا(علیه السلام) در روایات» بیان کرد: بعضی از انسان ها به زیارت می روند و قبر شریف آن حضرت را در آغوش گرفته اما به معنای واقعی حضور ندارند، لذا اتصال قلبی و روحی به امام رئوف(علیه السلام) در هر مکانی حتی از دورترین نقاط جهان، بالاترین مرتبه زیارت است.
وی با اشاره به روایت امام کاظم(علیه السلام) «هر کس پسرم علی بن موسی را در سرزمینی که به حالت غربت از دنیا رفته زیارت کند و تسلیم امرش باشد...»، توضیح داد: تسلیم امر امام بودن و معرفت داشتن به حقوق ایشان، از ویژگی های لازم برای زیارت است.
معاون فرهنگی مدرسه علمیه خواهران سعدیه رامیان، با استناد به روایاتی به تبیین فلسفه زیارت امام رضا(علیه السلام) پرداخت و تشریح کرد: کسی که به حج مشرف می شود، تکلیف او محرم شدن و به جا آوردن مناسک بوده و پس از انجام این امور معلوم نیست که اعمال وی مورد قبول درگاه احدیت واقع شود، اما کسی که به زیارت امام رضا(علیه السلام) می رود، اگر فقط یک شب در کنار حرم شریف آن حضرت بیتوته کند، خداوند ثواب هفتاد حج مقبول را به او عطا می کند.
رجبلو با اشاره به فرازی از زیارت جامعه «اشهد انکم کلمه التقوی و باب الهدی»، خاطرنشان کرد: هدایت انسان ها از وظایف ائمه اطهار(علیهم السلام) است، لذا برای قرار گرفتن در مسیر هدایت و رستگاری باید از طریق معصومین(علیهم السلام) وارد شد تا در صراط مستقیم قرار گیریم.
وی با بیان این که زیارت یک عمل عبادی مستحب نیست بلکه امری اعتقادی است، تشریح کرد: کسی که به زیارت می رود، نبوت را پذیرفته و به معاد و توحید اعتقاد پیدا کرده است، زیرا ائمه(علیهم السلام) ارکان توحید بوده و به وسیله آنان خدا پرستش می شود، لذا زیارت پشتوانه عمیق اعتقادی دارد.
استاد حوزه اضافه کرد: زیارت انسان را از سرگردانی نجات می دهد، زیرا ائمه اطهار(علیهم السلام) نور خدا در تاریکی زمین هستند که مردم به برکت وجود آنان، راه دین و سعادت را پیدا کرده و به سوی نور و در مسیر تقرب به خداوند متعال حرکت می کنند.
رجبلو، زیارت را از راه های ابراز ارادت خالصانه به ائمه اطهار(علیهم السلام) دانست و افزود: زیارت، اشتغال انسان به دنیا را کاهش داده و او را به امور معنوی توجه می دهد.
وی گفت: انسان باید برای آن جهان ذخیره ای ارزشمند فراهم کرده و قلب را به سوی امور معنوی و اعتقادی سوق دهد.