کد مطلب: 92915 تعداد بازدید: ۵۱۴

امام جمعه انبارالوم:

هنر معلمی متّکی بر تجربه و شناخت صحیح روحیات دانش آموزان است

یکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۴۸:۴۴
امام جمعه انبارالوم گفت: هنر معلمی متّکی بر تجربه و شناخت صحیح روحیات مختلف دانش آموزان است، معلمی موفق است که در سخت ترین اوضاع کلاس و درس، صحیح ترین تصمیم را بگیرد.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، حجت الاسلام جلیل دماوندی به مناسبت گرامیداشت هفته معلم در جمع مدیر و کارکنان مدرسه علمیه صدیقه طاهره(س) انبارالوم درباره منزلت و جایگاه معلم سخن گفت و بیان کرد: معلم نمونه بر دانش آموز خود نفوذ معنوی دارد و به هر میزان که کمالات معنوی و علمی معلم گسترده تر باشد، به همان نسبت نفوذش بیشتر خواهد بود.

وی ادامه داد: مبدأ هر دگرگونی در شاگردان همین نفوذ معنوی معلم است؛ مثلاً مرحوم علامه سید محمد حسین طباطبایی بزرگ مفسر شیعه و صاحب تفسیر کبیر المیزان تحت نفوذ معنوی استاد خویش، مرحوم میرزا علی آقای قاضی(ره)، به اوج مراتب علمی، اخلاقی و فلسفی رسید، هم چنین استاد شهید مرتضی مطهری به شدت تحت تاثیر معنوی استاد خویش حضرت امام(ره) بوده است.

امام جمعه شهر انبارالوم با اشاره به ارزش و جایگاه والای معلم گفت: مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در این باره فرمودند؛ «معلم غیر از هویت شخصی یک هویت معلمی دارد که متعلق به همه کسانی است که می توانند از آن بیاموزند»، معلم یک هویت جمعی دارد که ارزش معلم هم همین هویت معلمی است، لذا فرمودند؛ «معلم همه جا معلم است در شهر خودش، در خیابان های شهر، در مسجد، در کوچه و بازار حتی گفتند معلم ها در سر کلاس نه فقط درس می دهند بلکه گاهی نگاهی و یا اشاره ای که می کنند و لباسی که می پوشند روی دانش آموزان اثر دارد».

حجت الاسلام دماوندی اظهار کرد: کار معلمان فقط تعلیمات دینی نیست که دین را به بچه ها بیاموزد؛ یک معلم ریاضی، فیزیک و یا معلم ادبیات هم می تواند با بیان یک نکته تفکر دینی و انقلابی را در اعماق قلب شاگرد و مخاطب خود جای دهد.

وی خدای تبارک و تعالی را اولین معلم دانست و توضیح داد: خداوند متعال مردم را از ظلمات به نور خارج کرده و به وسیله انبیاء و وحی مردم را به نورانیت، کمال، عشق، محبت و مراتب کمالی که برای انسان است، دعوت می کند.

کارشناس دینی، انبیاء را دومین معلم انسان دانست و افزود: آن بزرگواران مکتب الهی را نشر دادند و انسان ها را تربیت می کردند تا از مقام حیوانیت به مقام انسانیت برسند.

حجت الاسلام دماوندی خاطرنشان کرد: همه سعادت ها و شقاوت ها انگیزه اش از مدرسه هاست و کلیدش در دست معلمین است؛ این معلمان هستند که می توانند استقلال مملکت را حفظ کنند و اعوجاج در تربیت مملکت را از بین می برد.

وی اولین و اساسی ترین نشانه معلم نمونه را برخوردار بودن از سوز و گداز در انسان سازی معرفی کرد و گفت: قرآن کریم پیامبر اسلام را که بزرگ معلم تاریخ بشریت است، چنین معرفی می کند: «مومنان را دوست دارد و بر هدایت و ارشاد آنان حریص است»، در حقیقت، عشق به هدایت و ارشاد انسان ها برای معلم کمالی مطلوب است و هیچ معلمی بدون این سوز و عشق موفق نمی شود.

امام جمعه شهر انبارالوم ابراز کرد: عشق و سوز معلم باعث می شود که محیط آموزشی پرشور و نشاط شود، در این محیط معلم و شاگرد امیدوارانه به آینده نگاه می کنند و برای روزهای بهتر و روشن تلاش می کنند.

حجت الاسلام دماوندی معتقد است: معلم بودن تنها به داشتن معلومات دقیق و گسترده نیست، معلم علاوه بر معلومات و دانش باید به هنر معلمی نیز آراسته باشد، هنر معلمی هنری بسیار دقیق و حساس است؛ به طوری که اگر معلمی از آن بی بهره یا کم بهره باشد، هیچ گاه در امر مهم و سرنوشت ساز تعلیم و تربیت موفق نخواهد بود.

وی تشریح کرد: هنر معلمی متّکی بر تجربه و شناخت صحیح روحیات مختلف دانش آموزان است، معلمی موفق است که در سخت ترین اوضاع کلاس و درس، صحیح ترین تصمیم را بگیرد، اگر معلم بتواند در کلاس، فضای دوستی، علم آموزی و شور و شوق نسبت به آینده ایجاد کند، معلمی موفق و کامیاب است.