کد مطلب: 92887 تعداد بازدید: ۴۴۹

مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان:

اصلی ترین نقش حوزه های علمیه در سال جهش تولید، تولید علم است

جمعه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۱۷:۴۸
مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان گفت: حوزه های علمیه و مراکز علمی نقش مهمی در بحث جهش تولید از طریق همکاری و تشویق تولید کنندگان ایفاء کنند و اصلی ترین نقش حوزه های علمیه در بحث «جهش تولید»، تولید علم است.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم حسینی واعظ در جلسه شورای اداری حوزه علمیه خواهران استان که با حضور کارکنان این مدیریت برگزار شد، با تبریک فرارسیدن میلاد امام حسن مجتبی(ع) و هفته بزرگداشت مقام معلم، به غنیمت شمردن فرصت ها اشاره کرد و گفت: در قرآن، ارزش وقت به قدری احترام شده که گویی در اوج ارزش ها و مادر فضایل است، تا آنجا که خداوند به آن سوگند یاد نموده و می فرماید: «والعصر».

وی با تشریح واژه «عصر» بیان کرد: در قرآن کریم از اتلاف وقت و امور لغو، باطل، افراط و به طور کلّی بیهوده گرایی و پوچی، سرزنش شده است، زیرا موجب نابودی عالی ترین سرمایه زندگی می شود؛ خداوند در تعریف انسان با ایمان می فرماید: «و الّذین هم عن اللّغو معرضون؛ مؤمنان از کارهای بیهوده روی گردان هستند.»

مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان با اشاره به تاکیدات قرآن در بهره گیری صحیح از وقت، خاطرنشان کرد: اتلاف کنندگان اوقات، در حقیقت بر ضد قرآن گام برداشته و در گمراهی افتاده اند، زیرا قرآن قدردانی از وقت را از ارکان اصلی ایمان، و وسیله نجات و پیروزی قرار داده است.

حسینی واعظ در بخش دوم سخنان خود، به سالروز شهادت استاد شهید مطهری و هفته بزرگداشت مقام معلم اشاره کرد و توضیح داد: اهمیت امر خودسازی، تهذیب و تأدیب نفس بر استاد لازم است، زیرا استاد هدایت‌گر و راهنما، باید خود هدایت شده باشد، عقل سلیم حکم می‌کند که چون هر کسی دارای حب ذات است، به تربیت و تأدیب خود بیش از دیگران توجه کند زیرا بنابر فرمایش امام علی(ع) «زَلَّهُ العالِمِ کانکسار السفینه تُغرقُ و یُغرقُ معها خلقَ».

 وی با اشاره به اهمیت نقش تربیتی استاد و معلم، آثار تربیت صحیح در بعد اعتقادی و شناخت و اعتقاد به خدا، شناخت نبوت پیامبر اسلام(ص) و امامت امامان دوازده گانه، اعتقاد به آنها و شناخت و اعتقاد به اصل معاد و نتایج اعمال و ترجیح سعادت اخروی بر دنیوی را تشریح کرد.

استاد حوزه، با اشاره به آثار تربیت صحیح در بعد اخلاقی فردی و خانوادگی، خاطرنشان کرد: دعوت الهی و تربیت معنوی از دیدگاه اسلام مهمترین رسالت یک معلم و مربی است؛ معلم و مربی شایسته از منظر دین باید واجد ویژگی‌هایی باشد تا ضمن آموزش به پرورش انسان ‌ها هم نایل شود.

حسینی واعظ به بیان رسالت های مهم معلم و مربی از دیدگاه اسلام پرداخت و دعوت به سوی خدا و تربیت الهی را یکی از آنها دانست و افزود: مهم ترین رسالت معلم و مربی، پرورش و تربیت روح توحید در بندگان است؛ آموزش و تربیت مربی باید برای خدا باشد تا مردم را از ظلمات به سوی نور هدایت کند.

وی دعوت به سوی اصلاح جامعه و تربیت صالح،دعوت به پاکسازی و تربیت اخلاقی، دعوت به سوی علم و دانش و تربیت قرآنی را از دیگر وظایف معلمان معرفی کرد و در تشریح معنای علم بیان کرد: مهم‌ترین دعوت انبیا به سوی علم و دانش بوده است؛ علمی بر اساس معرفت و آگاهی خاص که انسان را به اطاعت پروردگار و خوف و رجا سوق دهد.

مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان در ادامه سخنان خود، به وظایف حوزه‌های علمیه در توسعه و تعمیق علوم اسلامی در سال جهش تولیدنیز اشاره کرد و توضیح داد: حوزه های علمیه و مراکز علمی می توانند نقش مهمی در بحث جهش تولید از طریق همکاری و تشویق تولید کنندگان ایفاء کنند و اصلی ترین نقش حوزه های علمیه در بحث «جهش تولید»، تولید علم است.

 حسینی واعظ ضمن بیان نکاتی در راستای وظایف مسئولان حوزوی، اذعان کرد: علوم حوزوی را باید از قرنطینه محدودیت آور مباحث تکراری خارج کرد و به فضاهای فعال، مطرح و پویای حوادث جهانی تفسیرپذیر وارد کرد.برای این کار باید از سر از پای نشناخت و وارد عرصه عمل و حضور در مدارس شد.