کد مطلب: 90221 تعداد بازدید: ۴۴۴

مسئول پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مقام معظم رهبری در بخش خواهران:

پیامبر اکرم (ص) و آل پیغمبر(ع) مفتاح ارتباط با خدا هستند

سه شنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۱۸:۱۱
خانم سیده طاهره موسوی استاد حوزه گفت: پیامبر اکرم (ص) و آل پیغمبر(ع)، مفتاح ارتباط با خدا هستند، تا این در را باز نکنید و وارد نشوید، ارتباط حاصل شده و دعا صعود پیدا نمی کند.

 خانم سیده طاهره موسوی، طی گفت و گویی با روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، با استناد به صلوات شعبانیه، به معرفی ماه شعبان پرداخت و این ماه را ماه پیغمبر خدا و سید انبیاء و پیچیده شده به رحمت و رضوان پروردگار نامید؛ "هذا شهر نبیِّکَ سید رسولِک، شعبان الَّذی حففتَه منک بالرحمة و الرضوان".

وی بیان کرد: از ویژگی های رسول مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله) در این ماه، روزه داری و قیام به طاعات پروردگار در شبانه روز است که در صلوات شعبانیه به آن اشاره می شود؛ «الذَّی کان رسول الله یدأَب فی صیامه و قیامه...»، البته قیام به طاعت الهی و روزه داری، جزء روش و سنت پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله) بوده ولی این ماه نیز از ویژگی خاصی برخوردار است.

استاد حوزه، پیروی از سنت رسول الله(صلی الله علیه و آله) را در این ماه از وظایف پیروان ایشان دانست و ادامه داد: شفاعت پیامبر اکرم زمانی شامل حال انسان خواهد شد که از سنت ایشان پیروی شود، چنانچه در صلوات شعبانیه نیز از خداوند درخواست داریم که «اللهُّم فأَعنّا علی الاستنان بِسُنته فیه و نیل الشفاعه...».

موسوی با استناد به صلوات شعبانیه، به بیان اهداف پیروی از سنت پیامبر اکرم پرداخت و افزود: ملاقات با خدا در روز قیامت از روی رضایت حق تعالی و گذشتن از گناهان انسان از جمله اهداف پیروی از پیامبر(صلی الله علیه و آله) است چنانچه رحمت و رضوان  الهی شامل انسان شده و مستحق رسیدن به مقام رضوان خدا قرار گیرد.

 وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرازهای ابتدایی مناجات شعبانیه، به بیان فرق بین دعا و قرآن پرداخت و خاطر نشان کرد: قرآن، سخن گفتن خدا با بندگان و دعا، سخن گفتن بنده با خداوند است، همچنین بین دعا با ندا و نجوا نیز تفاوت وجود دارد، چنانچه دعا هرگونه سخن گفتن با خداوند است حال آنکه ندا، صدازدن از راه دور و نجوا، رازگویی و به اصطلاح آهسته گویی است.

مبلغ نهاد رهبری اضافه کرد: بین نجوا و مناجات نیز فرق است بدین معنا که مناجات، نجوای طرفینی است اما نجوا یک طرفه است، مناجات با خدا زمان خاصی ندارد ولی از آن جهت که اوقات دخیل بوده و در شب، زمینه و زمانه برای نجوا مساعدتر است، بدین جهت بر مناجات شبانه تاکید شده است و إلا در هر ساعاتی از شبانه روز می توان آن را قرائت کرد.

موسوی با اشاره به فراز اول مناجات شعبانیه ابراز کرد: از آنجایی که این مناجات اختصاص به یک معصوم ندارد بلکه از زبان همه معصومین (علیهم السلام) است، لذا صلوات آنان بر خودشان بدین معناست که در اینجا شخصیت عنوانی و حقوقی مراد است؛ لذا صلوات پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) بر خود، صلوات بر مقام نبوت و پیغمبری است.

وی در پایان تصریح کرد: پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) و آل پیغمبر(علیهم السلام)، مفتاح ارتباط با خدا هستند، تا این در باز نشود، ارتباط حاصل نخواهد شد و دعا صعود پیدا نمی کند، دعا ممکن است موانعی داشته باشد ولی صلوات هیچ گاه مانع ندارد لذا بدین جهت است که برای استجابت دعا تایید می شود که آن دعا را با صلوات شروع کنید.