مشاور امور بانوان اداره آموزش و پرورش شهرستان گرگان:
بالاترین ابزار جهت امر به معروف و نهی از منکر در مسئولیت اجتماعی "نوع دوستی" است
دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۵۴:۴۲به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم سکینه رفیعی نژاد در نشست تربیتی که با حضور طلاب خوابگاهی مجموعه حوزوی الزهرا(سلام الله علیها) برگزار شد، پیرامون "مسئولیت" سخن گفت و آن را مساوی با پاسخگویی دانست.
رفیع نژاد بیان کرد: مسئولیت به معنای ضمانت و تعهد است به طوری که هرگاه انسان، متعهد به انجام کاری شود، در حقیقت مسئولیت انجام آن را پذیرفته است.
وی مسئولیت را اعم از مسئولیت در مقابل خالق، خود و دیگران دانست و افزود: مسئولیت فردی، پاسخگو بودن در مقابل خود و پیدا کردن خود است.
استاد حوزه مسئولیت فردی طلاب را شناخت مسیر و جایگاه طلبگی معرفی کرد و ادامه داد: پاسخ طلاب به اینکه چگونه، چرا و کجا آمده ام از مسئولیت فردی او نشأت می گیرد، آراستگی طلاب به روش و منش ائمه هدی و انبیا(علیهم السلام) به اندازه شناخت و ظرفیت از جمله مسئولیت های فردی یک طلبه محسوب می شود.
رفیعی نژاد رشد علمی و آمادگی طلاب جهت حضور در اجتماع را مسئولیت اجتماعی آنان برشمرد و خاطرنشان کرد: در مسئولیت اجتماعی؛ رفتار، برخورد، امر به معروف و نهی از منکر و ... به طور حقیقی نشان داده خواهد شد.
وی مرحله دیگر از مسئولیت فرد را مسئولیت در مقابل خدا دانست و گفت: قبل از مسئولیت فردی و اجتماعی، انسان در مقابل خدا مسئول است؛ هرچه شناخت انسان نسبت به خالق بیشتر باشد، در حوزه مسئولیت فردی و اجتماعی نیز موفق تر است.
مسئول تشکل های پژوهشی مجموعه حوزوی الزهرا(س) گرگان در ادامه به راه های رسیدن به شناخت پرداخت و اضافه کرد: انسان دارای دو بُعد انسانی و شیطانی است که قابل جمع نیستند؛ رسیدن به تکامل و قرب الهی، نیاز به تقویت بُعد الهی و انسانی دارد تا انسان متخلق به صفات الهی شود.
رفیعی نژاد به موانع مسئولیت از منظر علما پرداخت و ادامه داد: ضعف شخصیتی، ضعف اعتقادی، خودخواهی و کج فهمی از موانع مسئولیت است؛ لذا باید ابزار رشد خود و جامعه را بشناسیم که یکی از این ابزار "شناخت سیره عملی ائمه معصومین(علیهم السلام)"به عنوان الگوی عملی در زندگی است.
وی در پایان طلاب را "خواص جامعه" نامید و با تاکید بر مرور و تمرین آموخته ها افزود: بالاترین ابزار جهت امر به معروف و نهی از منکر در مسئولیت اجتماعی "نوع دوستی" است، به این معنا که مثلاً گاهی فرد بدحجاب نیز مانند یک طلبه دارای روح الهی است که به دلیل مشکلات آن را نادیده گرفته لذا باید در این مسیر به او کمک و راهنمایی کرد.