کد مطلب: 83849 تعداد بازدید: ۴۸۳

مبلغ حوزه:

قرآن کریم، مهم ترین پایه وحدت اسلامی است

شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۲۴:۱۷
حجت الاسلام دماوندی مبلغ حوزه، مهم ترین پایه وحدت اسلامی را قرآن کریم معرفی کرد و گفت: اساسا قرآن، کتاب وحدت است و آیات بسیاری، مسلمانان و مؤمنان را به وحدت فرا می خواند.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، مراسمی به مناسبت ولادت پیامبراکرم(ص) و امام صادق(ع) با حضور طلاب، اساتید و کارکنان مدرسه علمیه صدیقه طاهره(س) انبارالوم برگزار شد.

در این مراسم، حجت الاسلام و المسلمین دماوندی ضمن معرفی اجمالی پیامبر اکرم(ص) بیان کرد: منظور از وحدت اسلامی، همکاری و تعاون پیروان مذاهب اسلامی براساس اصول مسلّم و مشترک اسلامی و اتخاذ موضع واحد برای تحقق اهداف و مصالح عالیه امت اسلامی و موضع گیری واحد در برابر دشمنان اسلام و احترام به التزام قلبی و عملی هریک از مسلمانان به مذهب خود است.

وی گفت: وحدت اسلامی که معمار آن پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم بوده، یکی از عوامل مهم پیشرفت ها و پیروزی های پی درپی اسلام است؛ پیامبر پس از تحمل سختی های بسیار که برخاسته از ایمان سرشار الهی او بود، توانست بین قبایل عرب جاهلی، که برخی از آنها سابقه جنگ ها و نزاع های چند صد ساله داشتند، همدلی و الفت ایجاد کند و براساس وحدت اسلامی، جامعه ای نمونه بسازد.

مبلغ حوزه اظهار کرد: وحدت اسلامی، عامل قاطع پیروزی و به نوعی، وحدت دل هاست که تحقق آن وابسته به عوامل مادی نیست بلکه برخاسته از ایمان به توحید و معاد است.

حجت الاسلام دماوندی اضافه کرد: وحدت هایی که براساس منافع سیاسی، قومی و قبیله ای و طبقاتی و یا براساس عامل جغرافیایی است، وحدت حقیقی به شمار نمی آید و ازاین رو، پایدار نیست.

وی سیره رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم را سرشار از وحدت بخشی بین مسلمانان و پرهیز از اختلاف و تفرقه دانست که از مشهورترین آنها ایجاد پیمان اخوت بین مهاجرین و انصار بوده است.

مبلغ حوزه، مهم ترین پایه وحدت اسلامی که بنای اسلام، امت و قانون گذاری و شریعت بر آن استوار است را قرآن کریم معرفی کرد و افزود: اساسا قرآن، کتاب وحدت است و آیات بسیاری، مسلمانان و مؤمنان را به وحدت فرا می خواند و از آنان می خواهد که «به ریسمان خدا چنگ زنند و متفرق نشوند» و یا «وحدت را از نعمت های خداوند می شمارد و آن را عامل رهایی آنان از آتش» و یا مؤمنان را برادران یکدیگر می داند.

حجت الاسلام دماوندی خاطرنشان کرد: همه فرقه ها و مذاهب اسلامی در نبوت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم اشتراک نظر دارند و به عبارت دیگر، پیامبر یکی از عوامل و محورهای وحدت مسلمین است و افزون بر این، حضرت همواره در طول حیات خود در ایجاد روحیه برادری میان مسلمانان کوشش می کرد

وی گفت: وحدت مسلمانان از اصول اساسی و محوری است که در هیچ برهه ای از تاریخ اسلام بر اندیشمندان مسلمان پوشیده نبوده است، یکی از بحث های شکوهمند سیره و سنّت نبوی و ائمه علیه السلام را وحدت اسلامی تشکیل داده است که این مسئله و تحقق آن نیز یکی از دغدغه های اساسی علمای دینی بوده است.

مبلغ حوزه بیان کرد: وحدت اسلامی، به معنای محور قرار دادن تعالیم عالیه اسلام است که پیامبر بزرگوار اسلام براساس وحی، مسلمانان را به آن هدایت کرده است، تعالیم مسئولانه و نگرش اجتماعی اسلام به مسلمانان سبب می شد آنان به دست واحد توانایی تبدیل شوند و در برابر کفار و معاندینی که با اسلام جنگ و با مسلمانان دشمنی دارند، به رویارویی و دفاع برخیزند.

حجت الاسلام دماوندی ادامه داد: قلب مسلمین جهان براساس آموزه های دینی برای یکدیگر می تپد و در کنار یکدیگر احساس امنیت و اقتدار می کنند؛ مصافحه برادران مسلمان در مراسمی نظیر حج با یکدیگر و در صفوف به هم فشرده نمازهای جمعه و جماعت، گویای عشق و علاقه خدادادی آنها به یکدیگر و مهر و محبتی است که خداوند در دل مؤمنین نسبت به هم قرار داده است.