کد مطلب: 83078 تعداد بازدید: ۴۶۲

مدیرحوزه علمیه خواهران گلستان:

زیارت اربعین و حادثه کربلا، ستون ولایت است

پنجشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۵۰:۳۳
مدیر حوزه علمیه خواهران استان گلستان گفت: همان گونه که نماز ستون دین و شریعت است، زیارت اربعین و حادثه کربلا نیز ستون ولایت است.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم سیده نفیسه حسینی واعظ در نشست معرفتی با موضوع "تبیین آموزه های زیارتنامه امام حسین(ع)"که با حضور طلاب مدرسه علمیه الزهرا(س) برگزار شد، بیان کرد: در فضیلت زیارت اربعین همین بس که از آن به عنوان یکی از نشانه های مومن یاد شده است.

وی با استناد به روایتی از امام حسن عسکری(ع)، زیارت اربعین را در ردیف نمازهای واجب و مستحب دانست و افزود: بر پایه این روایت همان گونه که نماز ستون دین و شریعت است، زیارت اربعین و حادثه کربلا نیز ستون ولایت است؛ البته مراد از زیارت در اینجا، زیارتی است که معرفت و تسلیم امر ولی زمان را بدنبال داشته باشد.

مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان با استناد به کلام آیت الله جوادی آملی گفت: براساس فرموده رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم عصاره قرآن، دین خداست که ستون آن نماز است و عصاره عترت نیز ستون آن زیارت اربعین است و این دو ستون کنار هم ذکر شده است.

حسینی واعظ اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم، معارف فراوانی را پیرامون نماز بیان نموده چنانچه در آیات 19 الی 22 معارج می فرماید: "انسان فطرتاً موحد است ولی طبیعت او چنان است که هنگام حوادث تلخ، جزع و در حوادث شیرین، از خیر جلوگیری می کند مگر نمازگزاران که این خوی سرکش را تعدیل و از هلوع و جزوع کردن خودداری می نمایند"،زیارت اربعین نیز انسان را از هلوع و منوع  بودن باز می دارد.

وی اضافه کرد: زیارت انسان های کامل و معصوم(علیهم السلام) ره آورد فراوانی دارد که از جمله آنها؛ اجتهاد در فهم دین و جهاد در تبیین دین، اجرای دستورات الهی، دفاع و حمایت از ارکان  اسلام است.

استاد حوزه در ادامه سخنان خود با استناد به روایات متعدد به فضایل زیارت امام حسین(ع) اشاره کرد و ادامه داد: تامل در فرازهای آغازین متن زیارت اربعین نشان می دهد که قیام امام حسین(ع) نه تنها آیین پیامبر بزرگ اسلام(ص) را نجات داد بلکه از محو اهداف رسالت سایر انبیا جلوگیری کرد.

حسینی واعظ با اشاره به فرازهای دیگری از زیارت اربعین پیرامون اهداف قیام امام حسین(ع) اظهار کرد: امام حسین علیه السلام برای اینکه صرفاً به شهادت برسد به کربلا نیامد بلکه در پی اهدافی از جمله اصلاح دین پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و امر به معروف و نهی از منکر عازم کربلا شد.

وی در پایان خطاب به طلاب، آنان را ادامه دهنده حرکت سیدالشهدا و حضرت زینب کبری علیهما السلام دانست و گفت: شناخت اهداف قیام عاشورا، نزدیک کردن جامعه به این اهداف، نجات مردم از جهالت و هدایت آنان از مهمترین وظایف شما طلاب است که باید برای تحقق این اهداف تلاش نمایید.