کد مطلب: 82671 تعداد بازدید: ۴۶۷

اربعین، تداعی بخش حدیث خون و پیروزی/بازگشت پیروزمندانه اسرا به کربلا

دوشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۳۵:۴۱
خانم حسینی واعظ در خصوص نقش بانوان مبلغ و طلبه در راهپیمایی اربعین گفت : پیاده روی اربعین فرصت بی نظیری برای بسیج و ساماندهی عشاق و سربازان امام زمان(عج الله تعالی) است بنابرین لازم است بانوان مبلغ و طلبه نیز با نهایت استفاده از این فرصت معنوی برای زمینه سازی ظهور حضرت حجت(عج الله تعالی) به زائرین خدمات فرهنگی و تبلیغی ارائه دهند .

روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان:‌ سلام بر نواده پیامبر(صلی الله علیه و آله)، سلام بر پسر وصی پیامبر، سلام بر حسین(علیه السلام)، سلام بر کسی که در کنار رود تشنه جان داد، سلام بر کسی که امت جدش حرمتش را پاس نداشتند، سلام بر کسی که در یک روز، داغ خاندان و فرزندان و یارانش را بر دلش نشاندند.

چهل روز گذشت، در آن غروب خون آلود، هنگامی که خنجر شقاوت ها و نامردی ها، گلوی آخرین مبارز را درید، آن گاه که زنان و فرزندان داغدیده در میان رقص شعله های آتش خیمه هایشان، به سوگ مردان در خون غلتیده خود نشسته بودند، دشمن به جشن و سرور ایستاد، خیابان ها و کاخ ها را برای جشن ها مهیا ساخت و به انتظار ماند تا در میان دل های چون لاله پرخون اسیران، به برپایی جشنی تمسخرآمیز بپردازد.اما زینب(سلام الله علیها)، این ستون پا برجای کاروان اسرا، همه چیز را به گونه ای دیگر رقم زد، به راستی چه کسی می داند چگونه زینب با وجود سنگینی کوهی از مصیبت ها بر شانه هایش، بغض غم ها را فرو داد و قدم بر قله رفیع عزت و آزادگی گذاشت.

حاصل زخم ها و نمازهای نشسته هنوز زینب(س) را به یاد دارند

اربعین که می‏آید، باید از زینب گفت، از حاصل زخم‏ها و نمازهای نشسته‏ای که هنوز او را به یاد دارند.

اربعین می‏آید؛ اما تلاوت زیبایی را تنها در چشمان زینب(علیهاالسلام) باید جست. اربعین می‏شکفد و نام زینب گل می‏کند. زینب از آن چه یزیدیان هراس داشتند هم بالاتر بود. زینب(علیهاالسلام)، با خطبه‏ای از غربت در میان هلهله زنان شام، گل گریه کاشت.

اربعین که می آید، کاروان تأثیرگذار عشق را به همراه دارد، پیک انقلاب‏گر، برای شامیانی آمده است که دل‏هاشان از بنای مسجد دمشق نیز سخت‏تر بود.

چهل روز پیش …چهل روز از اشک‏های کربلا می‏گذرد، قطراتی که حاوی پیام فتح‏ و دلاورمردی غیورمردان هستند، امروز «جابر» و «عطیه» خود را به مدفن حنجره آزادگی رسانده‏اند تا بتوانند این پیام را انتقال دهند.

تداعی حدیث خون و پیروزی برای همگان در اربعین حسینی

در چهلمین روز، تنها حدیث خون و پیروزی برای همگان تداعی می شود.

امروز، اربعین خورشید است. وقتى به مدینه النبى رسیدند، مبادا کسى جلوى قافله اسراى کربلا، گوسفندى را سر ببرد! این کاروان، از سفر چهل روزه با سرهاى بریده بر بالاى نى مى آید.

این صورت هاى کبود و دست هاى سوخته، نیازى به گلاب افشانى ندارند؛ هنوز اربعین گل هایى که با تشنه کامى بر خاک و خون افتادند، نگذشته است.

اربعین حسینی چهلمین روز شهادت امام حسین(علیه السلام) که با ۲۰ صفر مصادف است که مشهور است اسیران کربلا روز ۲۰ صفر سال ۶۱ قمری در بازگشت از شام، برای زیارت مدفن امام حسین(علیه السلام) به کربلا رفتند؛ البته گروهی از علما همچون شیخ مفید و شیخ طوسی تصریح کرده‌اند که اسرا در بازگشت از شام به مدینه رسیدند. همچنین جابر بن عبدالله انصاری، در این روز به‌عنوان اولین زائر بر سر مزار امام حسین(علیه السلام) حاضر شده است.

زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین یکی از اعمال چهلمین روز شهادت امام حسین(ع)

زیارت امام حسین(علیه السلام) در روز اربعین یکی از اعمال این روز است و امام حسن عسکری(علیه السلام) زیارت اربعین را از نشانه‌های مومن شمرده است از این‌رو شیعیان توجه ویژه‌ای به آن دارند.

فرازهای نخست این زیارت شامل سلام و درود به امام حسین(علیه السلام) و اشاره به شهادت و مصیبت‌های ایشان می شود.

در فرازهای بعدی، زائر به برخی از عقاید شیعه شهادت می‌دهد از جلمه اینکه میراث نبوت نزد امام حسین(علیه السلام) است و ایشان حجت الهی بر مردم می باشند.

در جملات بعدی ویژگی‌های قاتلان امام حسین(علیه السلام) ذکر شده و مورد لعن قرار گرفته‌اند.

امام حسین(ع) در راه خدا جهاد کردند

در فرازهای بعدی ضمن شمردن ویژگی‌های امام حسین(علیه السلام) مثل دوری از شرک و پاک‌زادگی، تأکید می‌شود که ایشان در راه خدا جهاد کرده و همراه با فرزندانش حجت‌های الهی بر روی زمین‌اند.

پیاده روی اربعین یا راهپیمایی اربعین نیز از آیین‌های شیعی است که در روزهای منتهی به اربعین حسینی برگزار می‌شود. این پیاده‌روی از نقاط مختلف عراق به ‌طرف کربلا و با هدف زیارت اربعین انجام می‌شود و بیشتر زائران، از مسیر نجف به کربلا می‌روند.

در این راهپیمایی عظیم، میلیون‌ها نفر شرکت می‌کنند؛ به‌نحوی که این رویداد را بزرگترین گردهمایی سالانه مذهبی در جهان دانسته‌اند. درباره تعداد حاضران در این راهپیمایی‌، آمارهایی بین دوازده میلیون تا بیست میلیون نفر ذکر شده است.

آیت الله جوادی آملی در خصوص زیارت اربعین بیان می کند: «در روايات شيعه برای روز اربعين حسينی دستورهايي وجود دارد؛ مانند خواندن زيارت مخصوص آن روز در پيش از ظهر كه پس از آن دو ركعت نماز نيز خوانده می‌شود و دعا در آن وقت مستجاب است.»

هدف قیام امام حسین(ع) همان هدف رسالت نبی اکرم(ص) بر اساس زیارت اربعین است

وی ادامه می دهد: «در زيارت اربعين، هدف قيام امام حسين(عليه السلام) همان هدف رسالت نبی اكرم(صلي الله عليه و آله و سلم ) دانسته شده است. براساس قرآن و نهج البلاغه، هدف رسالت انبياي الهي، دو چيز است: يكي عالم كردن مردم و ديگري عاقل نمودن آن‌ها با تهذيب نفس.»

همچنین مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) در خصوص اربعین بیان می کند: «اهمیت اربعین در آن است که در این روز، با تدبیر الهی خاندان پیامبر(صلی الله علیه و آله) یاد نهضت حسینی برای همیشه جاودانه شد و این کار پایه گذاری گردید. اگر بازماندگان شهدا و صاحبان اصلی، در حوادث گوناگون - از قبیل شهادت حسین بن علی(علیه السلام) در عاشورا - به حفظ یاد و آثار شهادت کمر نبندند، نسل های بعد، از دستاورد شهادت استفاده زیادی نخواهند برد.»

وی اضافه می کند: «اگر زینب کبری و امام سجاد(علیهما السلام) در طول آن روزهای اسارت، چه در همان عصر عاشورا در کربلا و چه در روزهای بعد در راه شام و کوفه و خود شهر شام و بعد از آن در زیارت کربلا و بعد عزیمت به مدینه و سپس در طول سال های متمادی که این بزرگواران زنده ماندند، مجاهدات و تبیین و افشاگری نکرده بودند و حقیقت فلسفه عاشورا و هدف حسین بن علی(علیه السلام) و ظلم دشمن را بیان نمی کردند، واقعه عاشورا تا امروز، جوشان و زنده و مشتعل باقی نمی ماند.»

آیت الله العظمی خامنه ای ادامه می دهد:‌ «درسی که اربعین به ما می دهد، این است که باید یاد حقیقت و خاطره شهادت را در مقابل طوفان تبلیغات دشمن زنده نگه داشت.»

رستاخیز اربعین حسینی در دنیا شبیه و مانند ندارد

آیت الله مکارم شیرازی نیز در وصف زیارت امام حسین(ع) در اربعین بیان می کند: « اربعين حسينى رستاخيز عظيمى است كه در دنيا شبيه و مانند ندارد، ميليون ها نفر براى بزرگداشت شهيدانى كه چهارده قرن پيش براى مبارزه با ظلم و ستم و حفظ عزت و شرف برخاسته اند پياده از راه هاى دور و نزديك به سوى مرقد آنها حركت مى كنند، حتى افراد ناتوان و معلول نيز با آنها همراهى دارند و اين بزرگ ترين نمايش فداكارى و قدرت در راه عزت و آزادگى و شرف است.»

خانم حسینی واعظ مدیر حوزه علمیه خواهران استان گلستان به مناسبت اربعین حسینی در مصاحبه با خبرگزاری کوثر بیان کرد: پس از شهادت حضرت سید الشهدا(ع) و یاران وفادارش باز عقده عداوت دشمنان فروننشت، از این رو بعد ازغارت و به آتش کشیدن خیام آن حضرت تصمیم به اسارت اهل بیتشان کردند.

وی ادامه داد: دشمنان بعد از شهادت امام حسین(ع) و یاران وفادارشان در مسیر کاروان اسرا، شهرها را آذین بستند و به هر عنوان که توانستند بر قلوب جریحه دار اهل بیت(ع) نمک میزدند تا اینکه وارد کوفه شدند.مدیر حوزه علمیه خواهران استان گلستان اضافه کرد: دشمن در کوفه تمام مردم را برای دیدن وتحقیر کردن اسرا دعوت کردند اما بعد از گذشت چند روز با وقایعی که رخ داد مردم فهمیدند که دستگاه پلید وفاسق یزید چه جرم بزرگی را مرتکب شده است بنابرین بعنوان همدردی با اهلبیت شروع به گریه و زاری کردند وگریبانهای خود را چاک می زدند و مردان کوفی نیز به همراه آنان می گریستند و بیتابی می کردند.

حضرت زینب(س) با خواندن خطبه معروف خود روشنگری کردند

وی ادامه داد: با سوگواری زنان و مردان کوفی، ناگهان اسوه صبر وتقوا، دست پرورده مکتب علی(علیه السلام) و فاطمه(سلام الله علیها)، زینب کبری(سلام الله علیها) نهیب زد که که خاموش باشید که با این نهیب، آن جماعت انبوه ساکت شده و آنگاه حضرت زینب(علیها السلام) با خواندن خطبه معروف خود به روشنگری پرداختند.

خانم حسینی واعظ بیان کرد: بیانات زینب کبری(سلام الله علیها) در بازار شام و نیز در مجلس یزید پرده از چهره پلید یزیدیان برداشت و پیام عاشورا را به مردم رساند.

وی با بیان اینکه حضرت زینب(سلام الله علیها) با روشنگری خود پیام عاشورا را در گوش زمان تا ابد طنین انداز کرد، افزود: بازگشت اسرا به  کربلا در اربعین بازگشتی پیروزمندانه بود که امروزه با گذشت بیش از 1400سال از اولین اربعین و بازگشت اسرا به کربلا  باز هم شاهد طنین ندای حضرت زینب(سلام الله علیها) در گوش زمان هستیم.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان گلستان در خصوص فضیلت و اهمیت زیارت اربعین تصریح کرد: در احادیث فراوانی از امامان معصوم(علیه السلام) به زیارت اربعین سفارش و به زمان ومکان استحباب بیشتر این زیارت نیز اشاره شده است به طوریکه در مناسبت‌های گوناگون به آن ترغیب و در حدیثی، یکی از نشانه های مؤمن شمرده شده است.

زیارت سیدالشهدا(ع) با نگاهی معرف شناسانه همراه باشد

خانم حسینی واعظ بیان کرد: در بحث اربعین، اصل زیارت سید الشهدا(علیه السلام) دراین روز و مفاد زیارت اربعین اهمیت ویژه ای دارد و باید نه با نگاه صرفاً تاریخی، بلکه نگاهی معرفت شناسانه همراه باشد.

وی گفت: زیارت اربعین به قدری در پاسداشت مقام سیدالشهدا(علیه‌السّلام) تاثیر داشته که زیارتی که در ابتدا چند نفر محدود انجام می دادند امروزه به حضور میلیونی زائران حسینی در کربلا تبدیل شده است.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان گلستان ادامه داد: شور و حال زیارت در روز اربعین و حضور گسترده‌ مردم به خواست و هدایت پروردگار متعال صورت گرفته و چنین گردهمایی در تاریخ بشر و بر روی کره زمین بی‌سابقه است.

وی اضافه کرد: گردهمایی اربعین، اجتماعی خاص و منحصربه‌فرد با هدفی معنوی و الهی است که نظیری را برای آن در هیچ نقطه‌ای از دنیا نمی‌توان یافت.

بانوان مبلغ و طلبه در پیاده روی اربعین به زائران خدمات فرهنگی و تبلیغی ارائه دهند

خانم حسینی واعظ در خصوص نقش بانوان مبلغ و طلبه در راهپیمایی اربعین افزود: پیاده روی اربعین فرصت بی نظیری برای بسیج و ساماندهی عشاق و سربازان امام زمان(عج الله تعالی) است بنابرین لازم است بانوان مبلغ و طلبه نیز با نهایت استفاده از این فرصت معنوی برای زمینه سازی ظهور حضرت حجت(عج الله تعالی) به زائرین خدمات فرهنگی و تبلیغی ارائه دهند .

وی بیان کرد: طلاب و مبلغان باید کار و رسالت تبلیغی خود را به عنوان تبلیغ تمدنی دنبال کنند و در راستای تمدن سازی اسلامی گام های ارزشمندی در این  همایش جهانی بردارند.