کد مطلب: 82134 تعداد بازدید: ۳۸۰

کارشناس مذهبی:

گسترش زندگی ماشینی و کمرنگ شدن معنویات، یکی از دلایل فراموشی امر به معروف است

دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۲۴:۴۹
حجت الاسلام حسن زاده کارشناس مذهبی گفت: گسترش زندگی ماشینی و کمرنگ شدن معنویات در وجود انسان‌ها، موجب فراموشی افراد از وظیفه امر به معروف و نهی از منکر شده و حتی برخی انسان‌ های مومن و با تقوا نیز در اجرای آن دچار تعلل شده و عقب‌ نشینی می‌کنند.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، حجت الاسلام و المسلمین مهدی حسن زاده در نشست روشنگری و بصیرتی با محوریت «واجب فراموش شده» در جمع طلاب مدرسه علمیه فاطمه الزهراء سلام الله علیها شهر بندرترکمن گفت: طبق دستور الهی، امر به معروف و نهی از منکر همچون اقامه نماز از جمله واجبات دینی است و این موضوع به قدری حیاتی و مهم است که خداوند متعال بارها در آیات قرآن کریم به آن اشاره کرده است.

وی ادامه داد: رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در باب منزلت امر به معروف و نهی از منکر، فرموده است: «هرگاه مردم امر به معروف و نهی از منکر ننموده، و از نیکان خاندان من پیروی نکنند، دعایشان مستجاب نخواهد شد».

کارشناس مذهبی با اشاره به آیه‌ 104 سوره‌ آل‌ عمران و وظیفه همگان نسبت به دعوت مردم به نیکی و امر به معروف و نهی از منکر، خاطرنشان کرد: امر به معروف و نهی از منکر از جمله فروع دین و از فرایضی است که بارها در قرآن کریم و در کلام معصوم علیهم السلام مورد تأکید و توجه قرار گرفته است اما امروزه با گسترش زندگی ماشینی و کمرنگ شدن معنویات در وجود انسان‌ها، غبار فراموشی بر پیکره‌ این واجب دینی نشسته و حتی برخی انسان‌ های مومن و با تقوا نیز در اجرای آن دچار تعلل شده و عقب‌ نشینی می‌کنند.

حجت الاسلام حسن زاده امر به معروف و نهی از منکر را یکی از اهداف مهم قیام سیدالشهداء علیه السلام دانست و اذعان کرد: عواقب ترک این فریضه الهی تمام جامعه را در بر می گیرد؛ از طرفی، کسی می‌توانـد امر به معروف و نهی از منکر کند که خود به آنچه امر می کند عمل کرده و از آنچه نهی می‌کند اجتناب نماید.

وی ضمن تاکید بر حفظ میانه‌ روی و مدارا و دلسوزی در انجام این واجب مهم، به مبلغان علوم دینی توصیه کرد که در این عرصه فعالیت های مناسبی داشته باشند.