استاد مدرسه علمیه الزهرا(س) گرگان:
صرف دعا کردن برای ظهور امام زمان(عج) و منفعل بودن جایگاهی در مفهوم «انتظار فرج» ندارد
پنجشنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۰۹:۲۳به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم احمدی در مراسمی که به مناسبت میلاد مسعود منجی عالم بشریت حضرت بقیه الله (عج) با حضور اساتید، کادر، و طلاب و جمعی از بانوان شهرستان گرگان برگزار شد، ضمن تبریک و تهنیت این میلاد با استناد به کلام ارزشمند نبی مکرم اسلام، بهترین اعمال امت را انتظار ظهور امام عصر(عج) دانست.
وی ادامه داد: گرچه دعا برای تعجیل حضرت بسیار سفارش شده اما صرف دعا کردن و منفعل بودن جایگاهی در مفهوم «انتظار فرج» ندارد.
مبلغ این مدرسه علمیه با توجه به اینکه اخلاق انسان بیان کننده صفاتی است که در خودش ایجاد کرده و موجب صدور رفتارهای ارادی و پسندیده یا ناپسند خواهد شد، بیان کرد: منتظر واقعی امام عصر(عج)، خود را به بهترین صفات پسندیده مزیّن می کند تا بتواند در زمره یاران حضرت قرار گیرد.
احمدی با استناد به آیه شریفه 20 سوره لقمان که خداوند، امامان معصوم(علیهم السلام) را به عنوان نعمت های الهی یاد کرده و این نعمت ها گاهی مستور یا آشکار هستند، خاطرنشان کرد: از جمله آن نعمت ها، حضور امام عصر(عج) است در حالیکه ایشان غایب هستند و این غیبت از ناحیه ماست که چشم بصیرت نداشته تا از محضرش بهره مند شویم.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته بعضی از پیامبران، غیبت را تجربه کردند و هر چه اهداف انبیاء الهی و نمایندگان آنان والاتر باشد، برای دستیابی به آن اهداف زمینه های بیشتری لازم است و از آنجایی که حضرت ولی عصر (عج) هدف برقراری حکومت عدل جهانی را دارد، شاید علت غیبت طولانی، این است که مردمی که می خواهند در گروه یاران حضرت (عج) باشند، آمادگی بیشتری پیدا کرده و ادعای خود را با اعمال و رفتار پسندیده به منصه ی ظهور بر سانند و ثابت کنند که در عمل واقعا پیرو امام زمان خود باشند.
استاد حوزه با استناد به روایاتی تصریح کرد: خداوند به منتظران واقعی ظهور امام عصر(عج) چنان عقل و معرفتی عنایت می کند که غیبت حضرت، برای آنان به منزله ظهور و شهود است و هر چه درجه ایمان منتظران بیشتر باشد و جزء پیروان راستین حضرت باشند، بهره مندی آنان از حضرت حجت(عج) در زمان غیبت بیشتر خواهد بود.
احمدی ثبات قدم در مسیر ولایت اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) را از مهمترین خصایص اخلاق منتظران دانست و افزود: آنان کسانی هستند که با وجود ندیدن پیامبر(ص)، اما به خاطر روایاتی که به آنان رسیده ایمان و اعتقاد به رسالت پیامبر خاتم(ص) دارند و ولایت و سرپرستی اهل بیت(علیهم السلام) را با جان و دل می پذیرند.
وی برقراری سنخیت کامل و نزدیک با امام زمان(عج) را ویژگی دیگر اخلاق منتظران دانست و بیان کرد: منتظر واقعی رابطه عمیق و ناگسستنی با حضرت دارد و رابطه چنین فردی با ایشان مثل رابطه روح به جسم انسان است؛ همانطور که روح انسان بر اعضاء و جوارح تسلط دارد، رابطه حضرت مهدی(عج) نیز نسبت به پیروانش این گونه است البته به شرطی که پیروان حضرت، خود را فرمانبردار و مطیع محض ایشان بدانند.
معینه کاروان های عمره و حج، با استناد به آیه 200 سوره آل عمران از دیگر ویژگی های اخلاق منتظران را صبر و شکیبایی در ادای واجبات و ترک محرمات دانست و خاطرنشان کرد: برای قرارگرفتن در زمره یاران حضرت باید در مقابل ناملایمات و سختی ها صبوری کرد.
احمدی از دیگر خصایص اخلاق منتظران را انجام امر به معروف و نهی از منکر برشمرد و اظهار داشت: با تقویت این خصلت که برای جامعه نیز مفید است می توان انتظاری سازنده داشت .