استاد مدرسه علمیه عالی الزهرا(س )گرگان:
خداوند برای هر امتی حجتی الهی را در راه رسیدن به کمال مطلوب فرستاده است
چهارشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۳۰:۰۶به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، دکتر محمد حکیمی در نشـست بصیرتی با موضوع «پاسخ به شبهات پیرامون مهدویت» که از سوی مدرسه علمیه عالی الزهرا سلام الله علیها گرگان و با حضور طلاب این مدرسه برگزار شد، در پاسخ به اولین سوال پیرامون عقاید انجمن حجتیه بیان کرد: انجمن حجتیه تشکیلاتی بودند که قبل از انقلاب با هدف اصلی، دفاع از اسلام در مقابل بهائیت و به رهبری یک روحانی شیعه به نام شیخ محمود حلبی تأسیس شد.
وی از دیگر عقاید انجمن حجتیه را جدایی دین از سیاست دانست و افزود: این تشکیلات با این اعتقاد که «هر پرچمی که قبل از امام زمان عجل الله تعالی بلند شود در ضلالت است»، لذا انقلاب و حکومت اسلامی را باطل می دانستند.
استاد مدرسه علمیه عالی الزهرا سلام الله علیها در ادامه به این سوال که آیا آیاتی در قرآن وجود دارد که اشاره به امام زمان عجل الله تعالی داشته باشد، پاسخ داد: حدود 260 آیه در قرآن وجود دارد؛ از جمله آیه 105 سوره مبارکه قصص، آیه 55 سوره نور، آیه 105 انبیا و ... که از آنها تأویل و تعبیر به امام زمان عجل الله تعالی کرده اند.
دکتر حکیمی به شرح آیه 30 سوره مبارکه بقره پرداخت و خاطرنشان کرد: آیه فوق دلالت دارد بر اینکه همیشه باید بر روی زمین یک خلیفة الله وجود داشته باشد؛ آیه با جمله اسمیه شروع می شود که دلالت بر دوام و ثبوت دارد، همچنین حرف "إِنَّ" در ابتدای آیه تاکید بر این حقیقت دارد که هیچ گاه زمین از خلیفه الهی خالی نبوده است، لفظ" جاعل" در آیه دلالت بر استمرار داشته و نیز واژه" خلیفه" صفت مشبهه است که بر دوام و ثبات صفت در دارنده خود دلالت می کند.
وی در ذیل شرح آیه فوق به بیان روایاتی از ائمه معصومین اشاره کرد و گفت: در روایتی از نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله وارد است که فرمودند: «اگر حجت خدا نباشد زمین اهل خود را فرو می برد»، لذا با توجه به آیات و روایات، هیچ گاه زمین از حجت خدا خالی نبوده و خداوند برای هر امتی فردی مناسب را برگزیده تا انسان ها را در راه رسیدن به کمال مطلوب رهنمون باشند.
استاد دانشگاه در ادامه به بیان فلسفه غیبت پرداخت و اضافه کرد: یکی از فلسفه های غیبت امام زمان عجل الله تعالی؛ ترس از کشته شدن است، البته اینجا ترس فردی نیست بلکه ترس از نبود حجت الهی بر زمین است.
حکیمی زمینه سازی برای حکومت جهانی، آزمایش مردم و نیز مصونیت از بیعت با ستمکاران را به عنوان یکی دیگر از فلسفه های غیبت حضرت معرفی کرد.
وی در ادامه به سوالات طلاب پاسخ گفت و با توجه به ماه شعبان و اعیاد شعبانیه خاطرنشان کرد: سعی کنید با معرفت و آگاهی کافی در مجالس جشن اعیاد شعبانیه و نیمه شعبان حضور پیدا کنید و با تبیین درست فلسفه غیبت و وظایف منتظران در عصر غیبت، زمینه ظهور حضرت حجت را فراهم آورید.