استاد حوزه:
زنان بر اثر هویت بخشی انقلاب اسلامی، گام های موثری در سطح جامعه برداشتند
دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۲۲:۵۸:۳۳خانم گل افشاناز اساتید برجسته مدرسه علمیه شهیده بنت الهدی صدر علی آباد کتول، طی گفتگو با روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، در رابطه با دستاوردهای 40 ساله انقلاب در حوزه بانوان، بیاناتی ارائه نمودند که در ادامه می خوانید:
بانوان به عنوان مهمترین فرد تاثیر گذار در جامعه و خانواده، بعد از انقلاب چگونه به ایفای نقش پرداختند؟
انقلاب ما از همان ابتدا با انبوه مخالفان روبرو شد، مخالفانی که برای رسیدن به اهداف شوم خود از هیچ تلاشی فروگذار نبودند.
تبلیغات گسترده و گوناگون در بزرگ جلوه دادن کاستی ها و کوچک نمایاندن پیشرفت ها در ماهواره ها و سایر رسانه ها موجب شد تا اهمیت فضای روانی بیشتر حس شود.
زنان به عنوان مؤثرترین عنصر در جامعه که ضرورت فضای روحی و روانی را بیشتر درک می کنند، پس از انقلاب با حضور در فعالیت ها وتشکل های گوناگون در مقاطع حساس، چه در خانواده و چه در اجتماع با هوشیاری و یکپارچگی توطئه ها را خنثی کردند. حضور پرشور آنان در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور نشانگر رشد و ارتقای شخصیت زن در انقلاب اسلامی است.
نقش بانوان در به پیروزی رسیدن انقلاب را چگونه ارزیابی می کنید؟
امام خمینی رحمه الله علیه در رابطه با نقش زنان در دوران نهضت اسلامی می فرمایند: «شما بانوان ثابت کردید که در پیشاپیش این نهضت قدم برداشتید. شما سهم بزرگی در این نهضت اسلامی ما دارید. شما در آتیه برای مملکت ما پشتوانه هستید».
ما در انقلاب شاهد حضور پر رنگ زنان در کنار مردان بودیم و چه بسا که نقش آنان بیشتر و مؤثرتر از مردان بوده است؛ این حضور از توزیع و پخش اعلامیه، حضور در عرصه های مبارزه مسلحانه و شرکت در اعتصابات متغیر بود، با وجود فشارها و سیاست سرکوب که از جانب سازمان های امنیتی دوره پهلوی اعمال می شد، فعالیت بانوان همچنان ادامه داشت.
به نظر شما مهم ترین نقطه آغازین انقلاب اسلامی در حوزه بانوان چه بود؟
یکی از تحولاتی که در خصوص موضوع زنان رخ داد، تغییر نگرش به نقش و جایگاه زنان در اجتماع از طرف مجامع مذهبی بود. قبل از پیدایش نگرش جدید، نگاه غالب تاکید بر ضرورت خانه نشینی وانجام وظایف مربوط به خانه وخانه داری بود اما نگرش روحانیون روشنفکر از جمله حضرت امام خمینی رحمه الله علیه غیر از این بود و خواهان این بودند که زنان با حفظ شئونات اسلامی حضور پررنگی در عرصه های مختلف داشته باشند.
از دیگر برکات انقلاب اسلامی برای زنان، بازگشت به اصل و فطرت خود است؛ زنان در این دوران به یک رشد و شکوفایی خاصی دست یافتند که در زمینه های مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، ورزشی و علمی حتی در مجامع بین المللی خود را ثابت کردند. در مجموع زن مسلمان بر اثر هویت بخشی انقلاب اسلامی، گام های محکمی برداشته است.