مدیر مرکز تخصصی الزهرا س گرگان اذعان کرد:
اخلاق؛ جوهر و معیار دینداری انسان
دوشنبه ۷ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۴۶:۰۸به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان گلستان، خانم مریم میرکریمی در جلسه هم اندیشی با معاونین و کارکنان سطح دو و سه مدرسه علمیه و عالی الزهراء سلام الله علیها گرگان به بحث پیرامون «اخلاق اداری» پرداخت و ضمن تاکید در استفاده از تجربیات یکدیگر، با استناد به روایتی از امیرمومنان علی علیه السلام تجربه را بزرگترین استاد نامید و بیان کرد: تجربه میزان خطا و اشتباه را کم نموده و بهترین وسیله تصمیم گیری محسوب می شود.
وی تعالیم دین را شامل سه بخشِ احکام، اخلاق و اعتقادات دانست و توضیح داد: احکام همان بایدها و نبایدهای در فقه است که در اسلام تعبیر به شریعت شده است و اخلاق مربوط به قلب، عالم ملکوت و رذایل و فضایل اخلاقی است که طریقت نام دارد؛ اعتقادات نیز با عقل سر و کار داشته و حقیقت نامیده می شود.
مدیر موسسه آموزش عالی الزهرا سلام الله علیها "اخلاق" را معیار و جوهر دینداری معرفی نمود و افزود: اگرچه شریعت مهم است و انسان برای رسیدن به طریقت و حقیقت راهی جز طریق شریعت ندارد، موید این مطلب روایات عدیده از ائمه معصومین علیهم السلام است چنانچه پیامبر اکرم صلی الله علیه "نماز را معراج مومن می دانند" ولی شریعت به تنهایی کافی نیست و باید با اخلاق همراه باشد.
میرکریمی با استناد به روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه اضافه کرد: در اهمیت توجه به اخلاق در روابط فردی، اجتماعی و اداری همین بس که پیامبر اکرم صلی الله علیه راه رضایت مردم را "اخلاق" دانسته و می فرمایند: "شما هرگز نمی توانید همه مردم را با بذل مال راضی کنید ولی با اخلاق خوشتان آنان را خشنود نمایید" همچنین در قرآن کریم اخلاق پیامبر صلی الله علیه عامل جذب مردم معرفی شده است.
وی معتقد است: نوع نگاه انسان در اخلاق و رفتار تاثیرگذار است و خاطرنشان کرد: برای اینکه اخلاق اداری در ما ایجاد شود ابتدا باید نوع نگاه به خود را مورد بررسی قرار دهیم.
مدیر مدرسه علمیه الزهراء سلام الله علیها اظهار کرد: امام خمینی رحمه الله شناخت انسان را کلید تمام کلیدها و چراغ همه چراغ ها می دانند، لذا تا درک نکنیم که خلیفه خدا بر روی زمین هستیم و باید متخلق به اخلاق الهی قرار گیریم نمی توان درست عمل کرد.
میرکریمی معاونت های این مدرسه را همچون زنجیر و دانه های تسبیح به هم متصل دانست و ادامه داد: وظیفه همه تربیت طلبه موحد است، لذا برای موفقیت در این مسیر علاوه بر پشتکار باید بین کارکنان همدلی وجود داشته باشد و تنها در این صورت است که کار و فعالیت نتیجه خواهد داد.
وی در پایان به بیان برخی مشکلات طلاب و ارائه راهکار پرداخته و ضمن هم اندیشی در خصوص پاره ای مسائل بر لزوم برگزاری جلسات مستمر ماهیانه با کارکنان تاکید کرد.