کد مطلب: 66319 تعداد بازدید: ۴۲۱

نماینده ولی فقیه در گلستان:

"وجود انسان" صحیفه کتابِ اعمال اوست

جمعه ۴ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۳۲:۰۵
نماینده ولی فقیه در استان گلستان بیان کرد: نامه اعمال هر انسانی همراه اوست و در دنیا و آخرت از او جدا نمی‌شود، لذا صحیفه این کتاب "وجود انسان" است.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان گلستان، آیت الله سیدکاظم نورمفیدی در ادامه سلسله جلسات اخلاق هفتگی در جمع کارکنان و طلاب مدرسه علمیه عالی الزهرا(س) گرگان بیان کرد: از وصایای رسول گرامی اسلام(صلی الله) به عبدالله بن مسعود آن است که حضرت بر آشکارشدن نامه اعمال انسان در روز آخرت اشاره داشته و از آن(نامه عمل) تعبیر به کتاب شده است.

وی با استناد به آیه 13 سوره مبارکه اسراء افزود: بر اساس واژه "الزمناه" در آیه فوق، نامه اعمال هر انسانی ملازم و همراه او بوده و در دنیا و آخرت از او جدا نمی‌شود؛ لذا می توان گفت که صحیفه این کتاب "وجود انسان" است.

نماینده ولی فقیه در گلستان ادامه داد: خداوند متعال در ادامه همین آیه می فرمایند؛ «ما روز قیامت کتابى براى انسان بیرون مى آوریم که آن را در برابر خود گشوده مى بیند (و نخرج له یوم القیامة کتابا یلقاه منشورا) ».

آیت الله نورمفیدی در تشریح واژه «کتاب» گفت: منظور از کتاب چیزى جز کارنامه عمل انسان نیست، همان کارنامه اى که در دنیا نیز وجود دارد و اعمال او در آن ثبت مى شود، منتهی در اینجا پوشیده و در آخرت گشوده و باز خواهد شد؛ لذا تعبیر به "نُخرِجَ" و "مَنشور" در آیه دلالت بر همین مطلب دارد.

وی با اشاره به این حقیقت که اولیای الهی به اسرار درون انسان آگاه هستند، خاطرنشان کرد: اولیای الهی از بر نهان انسان ها عادی در این دنیا آگاهی دارند، چنانچه نمونه های متعددی از این مکاشفات در احوالات ائمه هدی(علیهم السلام) وارد است.

امام جمعه گرگان اظهار کرد: پیامبر اکرم(صلی الله) در ادامه وصیت خود به ابن مسعود می فرمایند؛ «بترس از روزى كه در آن نامه ها گشوده مى شود و رسوايى ها آشكار مى گردد(تَظْهَرُ فِيهِ الْفَضائِحُ) »، چنانچه حضرت بر آیه 47 سوره مبارکه انبیاء در این زمینه استناد کردند.

آیت الله نورمفیدی افزود: بر اساس آیه 47 انبیاء «در روز قیامت، موازینی که میزان قسط و عدالت است برپا خواهد شد و بر هیچ کس ظلمی نخواهد شد»، اگر عملی به قدر دانه خردلی باشد حساب می شود و تنها علم خدا و ماموران الهی برای حسابگری کفایت خواهد کرد.

وی در پایان با تاسی از سیره ائمه هدی(علیهم السلام) تصریح کرد: این از غفلت انسان است که بخاطر دنیا به آخرت بی توجه باشد و زندگی را محدود به همین دنیا بداند چه بسا توجه به آخرت، دنیای ما را تغییر می دهد.