استاد حوزه:
برای رسیدن به قله کرامت باید به سلاح تقوا مجهز شد
پنجشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۴۲:۱۸به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان گلستان، «خانم فاطمه احمدی» در مراسم جشن میلاد امام رضا(ع) که با حضور طلاب و جمعی از بانوان شهرستان گرگان برگزار شد، به بحث پیرامون «کرامت انسان و سیره امام رضا(ع)» پرداخت و ضمن اشاره به معنای "کرامت" بیان داشت: "کرامت" به معنای "بزرگواری" است، بنا بر روایات وارده؛ اصل کرامت، ملاک دینداری انسان ها شناخته شده است.
وی افزود: در روایتی از نبی مکرم اسلام(ص) آمده است که فرمودند: «کرامت دوری از گناهان است»، همچنین امیرمومنان علی(ع) «کرم» و «بخشندگی» را از آنِ کسی می داند که بتواند هوای نفس خود را مهار نموده و بر نفس خود بخل بورزد.
استاد حوزه با توجه به روایات وارده در باب معنای «کرامت» خاطرنشان کرد: «کرامت» به معنای دینداری، دوری از گناهان، بخل داشتن نفس اماره و کوچک شمردن دنیاست که از این مسیر می توان به مقصد صبر و شکیبایی دست یافت.
احمدی کوچک بودن دنیا در نظر انسان را از آثار کرامت دانست و توضیح داد: کوچک شمردن دنیا موجب زیادی صبر شده و فرد صابر نه تنها در برابر مشکلات از پا در نمی آید بلکه بار مشکلات دیگران را نیز به دوش می کشد.
وی خلوص و بندگی، اجتناب از محرمات، شتاب در عفو و گذشت، عدم دنیا طلبی و بخشنده بودن را از دیگر ویژگی های شخص کریم دانست.
کارشناس فرهنگی تبلیغی حوزه با بیان این که همه ائمه معصومین(علیهم السلام) کریم بودند، افزود: در زندگی برخی از آن بزرگواران، تجلی خاص برخی اوصاف جلوه بیشتری داشته است، همچون امام رضا(ع) که ویژگی «رضا» در سیره و زندگی این حضرت به روشنی نمایان است.
احمدی، «عالِم آل رسول(ص)» را از دیگر اوصاف امام رضا(ع) دانست و توضیح داد: این علم الهی در زمان مامون و طی برگزاری مناظرات تجلی خاص یافت و مامون می کوشید علم امام(ع) را زیر سوال ببرد.
وی با بیان این که بر اساس آیات و روایات، کرامت بدون تقوا حاصل نمی شود، اضافه کرد: برای رسیدن به قله کرامت باید به سلاح «تقوا» مجهز شد، شناخت و درک وجود مقدس ائمه هدی(علیهم السلام) نیز با قرار گرفتن در مقام تقواست که ممکن خواهد شد.
استاد حوزه با اذعان این که انسان موجودی کریم است، توضیح داد: گوهر آدمی "کریم" است چرا که روح انسان به خداوند کریم که معلم اکرم است پیوند دارد.