مدیر مدرسه علمیه عالی و مرکز تخصصی الزهراء س گرگان:
تعقل، خردورزی و مکارم اخلاق مهمترین فلسفه بعثت
چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۲۲:۲۷
به گزارش پایگاه خبری_اطلاع رسانی حوزه های علمیه خواهران، «خانم مریم میرکریمی» در نشست معرفتی با موضوع «اهداف و فلسفه بعثت» که با حضور طلاب مدرسه علمیه الزهرا (س)گرگان برگزار شد، اظهار داشت: علما به عنوان جانشینان پیامبران، رسالتِ هدایت جامعه بشریت را برعهده دارند لذا وظیفه طلاب نیز علاوه بر دستیابی به علوم الهی، ابلاغ اهداف بعثت به بشریت و پیاده کردن آن در جامعه است.
وی خاطرنشان کرد: یکی ازمهمترین اهداف بعثت، احیای خرد و تعقل پذیری است. پیامبر گرامی اسلام(ص) در اهمیت این مسئله می فرمایند: «کامل ترین مردم از نظر عقل، خائف ترین و مطیع ترین است» لذا هرکس که در مقابل خدا مطیع تر باشد، عاقل تر است.
مدیر مدرسه علمیه عالی الزهرا(س) تصریح کرد: طبق کلام خداوند در آیه دو سوره یوسف که می فرماید: «ما قرآن را عربی نازل کردیم تا شما تعقل کنید»، یکی از اهداف تعالیم اسلام عاقل کردن بشر است نه عالم کردن او؛ چه بسا انسانی عالم باشد ولی عاقل نباشد، پس علم وسیله و ابزار عاقل شدن انسان است.
میرکریمی در تبیین شخصیت فرد عاقل و ویژگی های او، تصریح کرد: عاقل کسی است که علاوه بر علم و آگاهی نسبت به مسائل، به دانسته خود اعتقاد داشته و نهایتاً به آنچه که معتقد شده عمل کند، لذا عاقل همان عالم با عمل است نه عالم بی عمل، در روایات فراوان داریم که«بوی تعفن عالم بی عمل جهنم را فرا می گیرد به طوری که حتی جهنمیان از او فرار می کنند» .
وی اذعان داشت: مرحله عمل پذیری انسان عاقل، زمانی است که به حد اقناع برسد، بنابراین همانطور که پیامبر(ص) جامعه را عقلانی کرده، ما طلاب نیز که عهده دار رسالت انبیا هستیم علاوه بر رسیدن به مرحله اقناع و عمل، باید جامعه را نیز هم در مسائل اعتقادی به مرحله اقناع رسانده که در این صورت موجب عملی شدن تعالیم اسلام می گردد.
مشاور مدرسه علمیه عالی الزهرا(س) یکی دیگر از مهمترین اهداف بعثت نبی مکرم اسلام(ص) را «مکارم الاخلاق» دانست و افزود: پیامبر(ص) صریحاً می فرمایند: «من مبعوث شدم برای اینکه مکارم اخلاق را به اتمام برسانم»، قرآن نیز پیامبر را به عنوان «خُلق عظیم» معرفی می نماید.
میرکریمی با بیان این که هدف از بعثت پیامبر(ص) و تعالیم اسلام، عاقل کردن بشر و خُلق عظیم در جامعه بوده و «تعقل، خردورزی و مکارم اخلاق» مهمترین فلسفه بعثت است، اظهار کرد: شکل گیری زندگی هر انسانی براساس الگوی انتخابی اوست و با توجه به زندگی پیامبر(ص) که سرشار از فضائل بوده، قرآن از او به عنوان «اسوه حسنه» یاد کرده و بهترین الگو و اسوه بشریت معرفی می نماید.
وی اذعان کرد: اگر جامعه ای از سیره نبوی فاصله بگیرد به همان اندازه دچار«فقدان اخلاق» می شود؛ «فقدان اخلاق» در جامعه، مشکل امروز ماست حتی بالاتر از آن فضایل تبدیل به رذایل شده است.