نماینده ولی فقیه در استان گلستان:
دل بستن به دنیا موجب بی رغبتی انسان به لقاءالله است
چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۵۷:۳۶
«آیت الله سید کاظم نورمفیدی» در جمع طلاب مدرسه علمیه عالی الزهرا(س) گرگان در ادامه سلسله نشست های اخلاقی خود در جمع کارکنان و طلاب این مدرسه با استناد به موعظه حضرت رسول(ص) خطاب به عبدالله بن مسعود در کتاب «مکارم الاخلاق» آیت الله طبرسی به بحث در مورد اقسام و حقیقت گناه پرداخت.
آیت الله نورمفیدی با تقسیم بندی شکلی گناه و معصیت به «صغیره» و «کبیره» توضیح داد: این دو دسته گناه از نظر ظاهر با هم متفاوتند ولی به لحاظ روح و حقیقت هر دو مخالف فرمان خدا هستند، لذا فلسفه اینکه در روایات بر کوچک ندانستن گناه تاکید و سفارش شده به جهت «نافرمایی خداوند» است.
وی عنوان کرد: نبی مکرم اسلام(ص) خطاب به ابن مسعود توصیه می نمودند که: «هيچ گناهی را سبک و کوچک مشمار و از گناهان کبيره نيز اجتناب نما؛ زيرا بنده، روز قيامت وقتي که به گناهان خود نگاه می کند از چشمانش خون جاري مي شود». در واقع حقیقت گناه آنقدر سوزاننده است که موجب خارج شدن خون از چشم گنهکار خواهد شد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان در ادامه با استناد به آیه 30 سوره مبارکه آل عمران گفت: «روزی برای انسان پیش خواهد آمد که هر چه در دنیا انجام داده است در روز قیامت در برابر خود حاضر مي بيند، کأنّه اعمال انسان وجهه ملکوتی یافته و در برابرش قابل رویت می شود. لذا آرزو مي کند که ای کاش ميان او و اعمال بدش فاصله مشرق و مغرب بود حال آنکه دیگر نمی تواند از آنها جدا شود چرا که اعمال انسان از خودش جداشدنی نیستند».
آیت الله نورمفیدی اذغان داشت: از دیگر توصیه های پیامبر اکرم(ص) به ابن مسعود این است که می فرمایند: «من برای امتم از دو چیز می ترسم؛ پیروی از هوی نفس و آرزوی دور و دراز» پیروی از هوای نفس انسان را از حق باز می دارد و آرزوی دراز موجب غفلت انسان از یاد آخرت می شود.
وی با استناد به فرمایشی دیگر از پیامبر اکرم(ص) دل بستن به دنیا را موجب بی رغبتی انسان به لقاءالله دانست و تشریح کرد: اگر بنده دیدار با خدا را دوست داشته باشد، خداوند متعال نیز دیدار با بنده را دوست می دارد، کأنّه ریشه محبوبیت لقاء الله این است که انسان دل به این دنیا نبندد.
امام جمعه این شهرستان خاطرنشان کرد: نبی مکرم اسلام(ص) با استناد به ایه 36 سوره زخرف به ابن مسعود فرمودند که «هر کس از یاد خدا غافل شود شیطانی را بر او برانگیزیم تا یار و همنشین دائم وی باشد»، در این جا مراد از ذکر واقعی، ذکر قلبی است به طوری که یاد خدا همیشه در دل انسان باشد، است
آیت الله نورمفیدی علت توصیه بزرگان به ذکر لفظی را موجب شدن به ذکر قلبی دانست و افزود: از جمله اذکاری که بزرگان دین برآن مداومت داشته و بر تکرار آن توصیه نموده اند، «ذکر یونسیه» است؛ این ذکر هم «ذکر توحید» است و هم «انسان به ظالم بودن و ستم نمودن در حق خودش» معترف می شود، لذا مداومت بر این ذکر، آثار بسیاری را با خود به همراه دارد.
وی از دیگر توصیه های پیامبر اکرم(ص) را خلوص در اعمال عنوان کرد و گفت: «خلوص» به این معناست که انگیزه ای جز رضای حق در کارها نباشد. لذا آنچه برای انسان مفید و دارای ارزش است اینکه با خلوص همراه باشد که آیات 19 و 20 سوره مبارکه لیل نیز دلالت بر این مطلب دارد.
موسس مدرسه علمیه عالی الزهرا(س) گرگان توضیح داد: داشتن خلوص در اعمال، کار دشواری است منتهی با تمرین و ممارست برای انسان راحت شده و با دور شدن از هرگونه تعلقات و حرکت در جهت رضایت پروردگار می تواند دل را به سمت درک حقیقت اخلاص سوق دهد.