حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد در گلستان بیان کرد:
«تکبر و خودمحوری»؛ ریشه بسیاری از مشکلات اخلاقی و اجتماعی
سه شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۵۴:۳۶
«حجت الاسلام حبیب اله فرحزاد» مدرس حوزه و کارشناس دینی در نشست تربیتی مدرسه علمیه حضزت صدیقه فاطمه(س) گرگان گفت: مشکلات اجتماعی، خانوادگی و سیاسی اگر ریشه یابی شوند، عمده آنان در کشاکش غرور و تکبر است.
وی تصریح کرد: در روایات آمده است؛ اولین گناهی که در عالم اتفاق افتاد، گناه تکبر، خودخواهی و خودمحوری بود. یعنی شیطان در مقابل آفرینش آدم تکبر ورزید و کافر شد و هر کسی که "من" دارد و خودخواه و خودمحور است او هم مستکبر است.
استاد حوزه گفت: عکس العمل انسان در مقابل نقد دیگران نشانه تکبر است که اگر این گونه نیست چرا در مقابل نقد افراد، ناراحت می شویم؟ آیا این جز تکبر است؟
حجت الاسلام فرحزاد با اشاره به سیره آقای دولابی خاطرنشان کرد: ایشان کسی بود که "من" نداشت. بعضی افراد هفتاد سال درس، نماز و عبادت دارند لیکن در همه اینها خدا را نمی خواهند و مراد، خودشان هستند. در واقع چنین کسی هفتاد سال دور خود گشته است.
وی در ادامه با اشاره به بیانات حضرت امام راحل اظهار داشت: امام خمینی(ره) فرمودند؛ کسانی هستند که هفتاد سال عبادت دارند و زحمت می کشند لیکن جهنمی هستند چون دیده خودبین و خودمحور دارند، خدابین نیستند و جهنم نیز جایگاه متکبرین است.
کارشناس امور دینی هم چنین با اشاره به نقش امید در زندگی تاکید کرد: ناامیدی از رحمت خدا برابری با کفر دارد. زندگی یوسف و زلیخا نمونه بزرگی از امید به زندگی است. با اینکه هیچ تناسبی با هم نداشتند اما امید به وصال یوسف را از دست نداد و زلیخا به واسطه محبت رسول خدا(ص) جوان و زیبا شد و به وصال یوسف هم رسید.
وی با بیان اینکه تا امید به خدا هست، ناامیدی و درهای بسته معنا ندارد، افزود: همه انرژی های منفی و وعده های پوچ از ناحیه شیطان است و همه اینها را با امید به خدا و رحمت الهی باید از خود دور کرد.