کد مطلب: 55127 تعداد بازدید: ۴۵۹

مدیر مدرسه علمیه سعدیه مطرح شد:

زمانی علم سودمند خواهد بود که همراه با معارف الهی باشد و در راه رشد و تعالی و سعادت بشریت باشد

شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۰:۲۵
همزمان با آغاز سال تحصیلی 97-96 «خانم شمسی طاهری» مدیر مدرسه علمیه سعدیه جلسه هم اندیشی ای را با حضور کادر و اساتید برگزار کرد.

«خانم شمسی طاهری» مدیر مدرسه علمیه سعدیه رامیان ضمن تبریک آغاز سال تحصیلی جدید و تقدیر و تشکر از زحمات اساتید گفت: با توجه به اهمیتی که اسلام به علم و دانش می دهد و آنچه از آیات و روایات استنتاج می شود، آن است که علم زمانی سودمند خواهد بود که همراه با معارف الهی باشد و در راه رشد و تعالی و سعادت بشریت باشد.

وی با بیان حدیث امام صادق(ع) «کسی که دل را از غفلت و نفس را از شهوت و عقل را از جهالت نگاه دارد در زمره آگاهان و هوشیاران درآمده است»، بیان داشت: انسان باید خود را از غفلت و مسائل شهویی و جهالت دور نگه دارد که لازمه آن علم است و انسان عالم می تواند خود را مزین به زیور علم و معرفت نماید و آن را در جامعه به ظهور برساند.

مدیر این مدرسه علمیه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه طلاب، بیشترین زمان حضور در مدرسه را با اساتید سپری می کنند؛ از این رو، اساتید با نقش تعلیم و تربیتی خود و رعایت آداب اخلاق و برقراری ارتباط خوب و صمیمی با شاگردان و داشتن وقار و متانت و پاسخ به پرسش های آنان می توانند فضای با نشاطی را در عرصه آموزش فراهم آورند.

طاهری اذعان نمود: نقش تعلیم و تربیت در جامعه بشری آن قدر زیاد است که اساتید می توانند جامعه ای را از جهل و نادانی نجات دهند و امنیت و آرامش و عقلانیت و معنویت را در جامعه بشری بسترسازی کنند. در واقع جامعه دانش محور و خردورز تلاش می کند همه زندگی را با روش علمی و معرفتی پیش ببرد و بهترین راه را برای خود و دیگران برگزیند.

وی همچنین به برخی از حقوق شاگرد بر استاد که در احادیث اهل بیت(علیهم السلام) بیان شده، اشاره کرد و افزود: استاد می تواند نقش حیاتی در زندگی دانش پژوه ایفا کند و مسیر زندگی او را تغییر دهد. از این رو، استاد باید به تدریج آداب و اخلاق پسندیده را آموزش دهد و دانش پژوه را با مسائل مختلف آشنا سازد و اهمیت و فضیلت جایگاه علم را برای طالب آن روشن سازد و به آراستگی به فضایل اخلاقی  و پرهیز از از رذایل اخلاقی دعوت کند.

مدرس حوزه در پایان به بیان برخی از رذایل اشاره کرد و افزود: استاد نباید به خاطر داشتن علم, فخرفروشی کند یا علم او موجب بروز و برخی از رذایل مثل خودبرتربینی، عجب و غرور شود.

در پایان، هر یک از اساتید پیشنهادات و انتقادات خود را در راستای ارتقای سطح علمی و معنوی طلاب بیان داشتند.