امام جمعه موقت گرگان بیان نمود:
حریت و آزادگی درس مهم نهضت حسینی است
پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۶:۳۵«حجت الاسلام والمسلمین قاسم لیوانی» امام جمعه موقت گرگان طی نشست معرفتی که به مناسبت اربعین سیدوسالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در جمع طلاب موسسه آموزش عالی الزهرا(س) گرگان برگزار شد، به بحث پیرامون درس های نهضت امام حسین(ع) پرداخت و بیان داشت: واقعه کربلا یکی از وقایع تلخ تاریخ ولی بسیار آموزنده است. نهضت امام حسین(ع) سرشار از دلبستگی به خدا، غرق در خداشدن و در خدا بودن، عمل به تکالیف الهی، وفای به عهد، حریت و آزادگی و نیز معرفت الهی در حد بسیار بالا می باشد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین درس های نهضت عاشورا، استقامت و مقاومت در راه عقیده است. امام حسین(ع) برای رسیدن به عقیده و آرمان خود مقاومت نمود. ایشان هم در مقابل تطمیع و هم در مقابل تهدیدی که دشمنان داشتند، ایستادگی نمود و حاضر به تسلیم نشد.
امام جمعه موقت گرگان افزود: از دیگر درس های نهضت عاشورا، انتخاب درست و آگاهانه است. به طوری که امام حسین(ع) با انتخاب آگاهانه و عاشقانه خود تمام هستی اش را برای رسیدن به خدا و در راه خدا فدا نمود. حضرت اباعبدالله(ع) آگاهانه به سمت شهادت پیش رفت.
حجت الاسلام لیوانی ادامه داد: اسلام دین انتخاب آگاهانه است، انتخاب از روی اجبار و اکراه ارزش و اثری بدنبال نخواهد داشت. آیه "لااکراه فی الدین" نیز دلالت بر این مطلب دارد که انسان باید آگاهی کامل نسبت به دین پیدا نماید و بعد آن را بپذیرد. انتخاب هم باید آگاهانه انجام شود و هم عاشقانه باشد چرا که عشق از خودگذشتگی بدنبال دارد. عاشق خدا کسی است که تمام سختی ها را در مسیر بندگی و رسیدن به او می پذیرد و تحمل می نماید. در روایت نیز از عشق تعبیر به "حب الشدید بالشی" شده است.
وی حریت و آزادگی را از دیگر درس های مهم نهضت حسینی دانست و افزود: حرکات امام حسین(ع) و یاران با وفایش در حادثه عاشورا سرشار از حریت و آزادگی بود. یکی از اهداف بعثت انبیا نیز آزاد کردن انسان ها از اسارت هاست. البته مراد از اسارت هم اسارت درونی و هم اسارت بیرونی است.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: منظور از آزادگی درونی، خروج انسان از اطاعت هوای نفس است، انبیاء آمدند تا با آموزش های لازم انسان را از قید و بند هواهای نفسانی خارج کنند به طوری که از راه دل خدا را ببندند و تنها او را بپرستند. مراد از آزادگی بیرونی نیز آزادگی از قید عبودیت و اطاعت معبودهای مختلف و حکام ستمگر است. آیه 157 از سوره مبارکه اعراف نیز دلالت بر این مطلب دارد.
حجت الاسلام لیوانی در پایان افزود: بهره گیری از فرهنگ عاشورا و به کار بستن پیام های این حادثه مهم تاریخی، انسان را در مسیر بندگی و رسیدن به خداوند راهگشا خواهد بود.