کد مطلب: 54770 تعداد بازدید: ۵۲۰

به همت معاونت فرهنگی تبلیغی موسسه آموزش عالی الزهرا س گرگان برگزار شد:

سلسله جلسات تربیتی مهارت های زندگی

سه شنبه ۹ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۱:۵۱
معاونت فرهنگی تبلیغی موسسه آموزش عالی الزهرا(س) گرگان در راستای آشنایی طلاب با مهارتهای فردی و اجتماعی مبادرت به برگزاری سلسله جلسات تربیتی با موضوع«مهارت های زندگی» نمود.

«خانم زهرا علاءالدین» معاون فرهنگی موسسه آموزش عالی الزهرا(س) گرگان در اولین جلسه از سلسله جلسات تربیتی «مهارت های زندگی» طلاب را مربیان جامعه معرفی نمود و بیان داشت: طلاب علوم دینی به عنوان الگوی جامعه هستند، لذا برای اینکه بتوانند جامعه را اصلاح و هدایت کنند ابتدا باید خود اصلاح شوند.

وی افزود: کسب علم و دانش برای شناخت دین بسیار حائز اهمیت است، باید دین را به خوبی بشناسیم تا بتوانیم زیبا زندگی کنیم. منتهی آنچه مهم است علمی است که با عمل هماهنگ و همراه باشد. لذا می طلبید انسان مهارت هایی را در این راستا فراگیرد.

معاون فرهنگی این موسسه ادامه داد: در روایات عدیده از معصومین(ع) بر مزین شدن به آداب اخلاقی تاکید شده است. از جمله امام علی(ع) در نامه 31 نهج البلاغه می فرمایند؛ "تا قبل از اینکه قلبت محکم و سخت شود به دنبال آراسته شدن به ادب باش" که این حاکی از اهمیت پرداختن به این مسئله است.

علاءالدین اذعان کرد: مسئله تربیت از جمله مباحثی است که باید به مفهوم و معنای آن پرداخت و مهارت های لازم را در این خصوص فرا گرفت. تربیت امری پیچیده است که شخص باید در این زمینه به خودشناسی بپردازد، هم خودشناسی برای تربیت خود و هم دیگران را بشناسد برای اینکه بتواند آنان را در این مسیر یاری نماید.

وی افزود: عوامل متعددی در امر تربیت دخیل می باشد. از جمله این عوامل، بحث «مقتضیات زمان» است. در روایتی از امیرمومنان علی(ع) وارد است که فرمودند؛ "فرزندانتان را مجبور به آداب خاصی نکنید بلکه به مقتضای زمان آنان را تربیت نمایید". البته برخی امور در هیچ زمانی تغییر نمی کند، مانند بحث از امانت داری  و ... ولی برخی مباحث با تغییرات زمانی و مکانی نیاز به تغییر است.

استاد حوزه با بیان این که اولین اصل در تربیت اصل تسهیل است، توضیح داد: در بحث تربیت، ظرفیت شناسی بسیار مهم است. ظرفیت هر کس با دیگری متفاوت می باشد. گاهی باید امید را در دیگران زیاد کنیم و بعد از خوف سخن بگوییم. آنچه در شریعت مقدس اسلام به عنوان خط قرمز محسوب می شود، باید لحاظ شود ولی در مابقی امور نباید سخت گرفت.

علاءالدین گفت: از اصول دیگر تربیت، اعتدال است. با میانه روی امکان ندارد فرد به بن بست برسد.