استاد حوزه و دانشگاه اذعان نمود:
از برجسته ترین موضوعات عرفان اسلامی معرفت به رازهای عالم از راه دل است.
دوشنبه ۱۱ دى ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۶:۴۵«دکتر محمدحکیمی» در نشستی که با موضوع "آشنایی با مبانی عرفان اسلامی" در جمع طلاب مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س) بندرترکمن برگزار شد، به تعریف معنای «عرفان» پرداخت و تشریح نمود: عرفان در لغت به معنای شناختن است، شناختن حقایق از جمله خداوند که حقیقت همه حقایق می باشد. به بیان دیگر، رازهای عالم را بشناسیم و به سر و راز آن اعتقاد داشته باشیم.
وی توضیح داد: برجسته ترین موضوعات عرفان معرفت به رازهای عالم از راه دل است. توسط خداوند به قلب انسان سالم علمی القا می شود که به آن "علم لدنی" می گویند. خداوند در سوره انفال آیه 29 فرمودند: «ای اهل ایمان! اگر در همه امورتان از خدا پروا کنید، برای شما بینایی و بصیرتی ویژه جهت تشخیص حق از باطل قرار می دهد».
استاد دانشگاه اظهار داشت: در کنار عقل راهی است به نام دل. لذا عرفان به جای عقل، به دل بها می دهد. در روز قیامت نه مال برای انسان سودی دارد و نه فرزند، آن چه حائز اهمیت است قلب سالم می باشد و بس.
حکیمی خاطرنشان کرد: انجام واجبات و ترک محرمات، کم خوابی، شب زنده داری و کم خوردن از راه های ورود به عرفان است.
وی تصریح کرد: عرفان یعنی بندگی از راه دل، اگر انسان زیستن را از زمان تولد تا مرگ برای خدا بداند، بدون هیچ شک و تردیدی به این مرتبه دست می یابد.
استاد حوزه آسیب های عرفان در عصرحاضر را عدم اصالت دانست و عنوان کرد: عرفان اسلامی از قرآن کریم و سیره معصومین(علیهم السلام) سرچشمه گرفته که باطن و حقیقت دین است و ما انسان ها بایستی این را در وجود خود بپرورانیم، خدا را از راه دل بشناسیم وعاشقانه عبادتش کنیم که این همان بندگی خالصانه می باشد.
دکتر حکیمی در پایان کتاب هایی را معرفی کرد که انسان را در مسیر عرفان راهنمایی می کند.