امام جمعه رامیان:
تا مرحله ای از تقوا در وجود انسان نباشد، محال است انسان از هدایت کتاب های آسمانی و دعوت انبیاء بهره گیرد.
شنبه ۹ دى ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۰۹:۳۹«حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسین طاهری» امام جمعه و موسس مدرسه علمیه سعدیه رامیان در جلسه اخلاق این هفته در تبیین اهمیت و جایگاه سوره بقره بیان داشت: از پیامبر اکرم(ص) سوال شد، کدام سوره در قرآن افضل است؟ ایشان فرمودند: سوره «بقره».
وی افزود: سوره بقره اولین سوره ای است که با حروف مقطعه آغاز شده که بی شک این حروف، حاوی یک پیام یا یک معنا و یا یک روزنه ای برای دریافت حقایق سوره است.
دکتر طاهری درباره عبارت «ذلک الکتاب لاریب فیه» تصریح کرد: این یک ادعا نیست بلکه به وضوح پیداست آثار صدق، عظمت، استحکام، عمق معانی و فصاحت لغات این سوره چنان در آن نمایان است که هرگونه وسوسه و شک را از خود دور می کند.
حجت الاسلام طاهری کلمه هدایت در عبارت «هدیً للمتقین» را به دو معنی تفسیر نمود و اذعان داشت: کلمه هدایت در قرآن به دو معنی می باشد. هدایت تکوینی؛ که منظور از آن رهبری موجودات به وسیله پروردگار، زیر پوشش نظام آفرینش و قانونمندی های آن است و دیگری هدایت تشریعی؛ که به وسیله پیامبران و کتاب های آسمانی انجام می گیرد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا خداوند در این آیه، هدایت قرآن را مخصوص متقیان می داند، اظهار داشت: تا مرحله ای از تقوا در وجود انسان نباشد، محال است انسان از هدایت کتاب های آسمانی و دعوت انبیاء بهره گیرد.
موسس این مدرسه افزود: قرآن اولین ویژگی متقیان را ایمان به غیب معرفی می کند و در ادامه می فرماید: «یقیمون الصلاة»، یعنی نماز بر پا می دارند و تنها در برابر خداوند سر تعظیم خم می کنند و با خدا سخن می گویند که این بزرگ ترین عامل تربیت است.
حجت الاسلام طاهری سومین ویژگی متقیان از دیدگاه قرآن را، انفاق در راه خدا برشمرد و بیان داشت: آنان از تمام نعمت هایی که خداوند به آن ها روزی داده از جمله علم، عقل، نیروهای جسمانی و موقعیت ها و خلاصه تمام سرمایه خود به آن ها که نیاز دارند، می بخشند بدون این که انتظار پاداشی داشته باشند.