کد مطلب: 53302 تعداد بازدید: ۵۱۸

مدرس مدرسه سعدیه رامیان:

اقتصاد مقاومتی مجموعه تدابیر مدیریتی است که آسیب پذیری اقتصاد کشور را در برابر ریسک ها کاهش می دهد

پنجشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۸:۲۵
«دکتر محسن طاهری» عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اقتصاد مقاومتی یک سیاست کلان اقتصادی است که ازسوی رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) تبیین شده و سیاست گذاران، دولت وقوه مقننه را موظف می کند که در این راستا گام های موثری بردارند.

«دکتر محسن طاهری» عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد سمنان و مدرس مدرسه سعدیه رامیان در نشستی علمی در جمع مبلغین، دانش آموختگان و طلاب این مدرسه به تعاریفی از اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: اقتصاد مقاومتی مجموعه تدابیر مدیریتی است که آسیب پذیری اقتصاد کشور را در برابر ریسک ها کاهش می دهد و همچنین به معنای تشخیص حوزه های اِعمال فشار سایر کشورها و تلاش برای کنترل و کم اثر کردن این فشارها درشرایط آرمانی و تبدیل آنها به فرصت است.

وی عدم کفایت تئوری های اقتصادی در جوامع در حال توسعه و فشارهای اقتصادی همه جانبه دشمن را از جمله دلایل ضرورت معرفی الگوی توسعه جایگزین برای کشورمان معرفی کرد و بیان داشت: مفهوم اقتصاد مقاومتی از جانب رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) به عنوان الگوی توسعه جمهوری اسلامی در کشور مطرح شده است که این الگو در بستر دستورات دین مبین اسلام بوده و با مبانی اقتصاد اسلامی نهادینه شده است.

طاهری با بیان این که اقتصاد اسلامی در بستر یک حکومت اسلامی تحقق می یابد، اظهار داشت: هدف نهایی این نظام، فراهم آوردن زمینه های اقتصادی سعادت فرد و جامعه انسانی و در نهایت عدالت اقتصادی و بارور ساختن استعدادهای طبیعی است بنابراین اقتصاد مقاومتی نگرشی از تجلی حیات فردی و جمعی انسان انقلابی در ساحت آموزه های اسلامی است.

مدرس این مدرسه به بیان مهم ترین محورهای اقتصاد مقاومتی در کلام مقام معظم رهبری(مدظله العالی) پرداخت و اذعان داشت: رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) اقتصاد مقاومتی را مدلی می دانند که همراه باشد با مقاومت در مقابل کارشکنی و خباثت دشمن، به معنای حصار کشیدن دور خود و فقط انجام یک سری کارهای تدافعی نمی دانند بلکه اقتصادی است که به یک ملت امکان و اجازه می دهد که حتی در شرایط تحریم و فشار رشد کند و شکوفایی داشته باشد.

طاهری عنوان نمود: تقویت مشارکت مردمی و ایجاد اعتماد، پاسخگویی، تولید علم، افزایش کارآمدی حکومت، شفاف سازی اقتصادی، امنیت و ثبات اقتصادی و مبارزه با مفاسد اقتصادی از جمله آثار آزادی اطلاعات و شفافیت در تحقق اقتصاد مقاومتی می باشد.

وی حق دسترسی مردم به اطلاعات را مقدمه پاسخگویی حکومت برشمرد و بیان داشت: تحقق یک اقتصاد مستحکم و مقاوم، بدون عنصر پاسخگویی متقابل، نتایج ملموسی در جامعه نخواهد داشت.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد سمنان افزود: عدم شفافیت در ساز و کارها و قوانین؛ عامل فساد، بی ثباتی، اختلال در تخصیص بهینه منابع و تشدید بی عدالتی است. شرط اول برای سالم بودن یک مدل اقتصادی، وجود شفافیت در ابعاد مختلف است که در وهله اول مستلزم ارائه اطلاعات قابل اعتماد به مردم است.

طاهری وحدت و انسجام ملی را یکی از مهم ترین سرمایه های اجتماعی کشور خواند و خاطرنشان کرد: وحدت و انسجام ملی می تواند حرکت در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی را تسریع بخشد.

وی در پایان تصریح کرد: نائل شدن به الگوی اقتصاد مقاومتی یک هدف بلندمدت و طولانی بوده و این الگو یک سیاست کلان اقتصادی است که از سوی رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) تبیین شده که سیاست گذاران، دولت و قوه مقننه را موظف می کند در این راستا گام های موثری بردارند و یکی از این راه کارها توجه به جایگاه آزادی اطلاعات است.