کد مطلب: 53300 تعداد بازدید: ۵۵۳

مدرس مدرسه سعدیه رامیان:

حقیقت عرفان؛ شناختن خدا از راه دل همراه با بندگی عاشقانه است.

پنجشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۵:۱۳
«دکتر محمدحکیمی گفت»:عرفانی که از قرآن و سیره معصومین(علیهم السلام) سرچشمه گرفته باشد، باطن و حقیقت دین است.

«دکتر محمدحکیمی» استاد حوزه و دانشگاه در کارگاه «آشنایی با مفاهیم و مبانی عرفان ناب اسلامی و واکاوی موهومات و خرافات» در جمع کارکنان، مبلغین، دانش آموختگان، طلاب و جمعی از بانوان شهرستان رامیان، گفت: عرفانی که از قرآن و سیره معصومین(علیهم السلام) سرچشمه گرفته باشد، باطن و حقیقت دین است.

وی حقیقت عرفان را شناختن خدا از راه دل، همراه با بندگی عاشقانه معرفی کرد و اذعان داشت: امام علی(ع) در خطبه نهج البلاغه در پاسخ ذعلب یمانی که پرسید:«ای امیرمومنان آیا پروردگار خود رادیده ای؟»، پاسخ فرمود: «آیا چیزی را که نبینم می پرستم». این همان خداشناسی است که از راه عرفان حاصل می شود.

استاد حوزه با اشاره به آیه 56 سوره مبارکه ذاریات که می فرماید: «وما خلقت الجن والانس الّا لیعبدون»، ادامه داد: با توجه به این آیه هدف ازخلقت، عبادت پروردگار است که عبادت خود نوعی معرفت خداوند می باشد و حاصل عبادت، قرب به خداست. بنابراین هدف نهایی آفرینش انسان، قرب به خداست.

حکیمی افزود: عرفان اسلامی بیانگر روش تقرب انسان به خداوند است که آمیزه ای از معرفت و عبادت توحیدی خداوند است و اهل عرفان در تمام زندگی خود کاری جز خداشناسی ندارند. خداوند سه گونه ابزار شناختی از جمله؛ عقل، حس و دل را در انسان قرار داده تا فقط و فقط او را ببینیم و بشناسیم و درک کنیم.

وی مهم ترین شرط رسیدن به عرفان را تزکیه نفس دانست و اظهار داشت: تزکیه نفس به معنی نمو و رشد دادن شخصیت است که از طریق توبه از گناهان گذشته و ترک بدی ها، محقق می گردد. رذایل اخلاقی همچون خودخواهی، تکبر، حسادت، غرور و مانند آن، تخریب کننده شخصیت انسانیِ انسان هستند که باید به انسان دوستی، تواضع، انصاف، بخشندگی و مانند آن تبدیل شوند.

استاد دانشگاه در بیان اهمیت بحث تزکیه نفس توضیح داد: سوره شمس بیشترین سوگندهای قرآنی را در خود جای داده است که قطعاً مقصود از این سوگند ها، نخست بیان اهمیت مطلبی است که سوگند به خاطرآن یاد شده و دیگر اهمیت خود این امور که مورد سوگند قرار گرفته اند. خداوند در این سوره بعد از تمام این سوگندهای مهم به نتیجه آنها پرداخته و می فرماید: «قد افلح من زکّاها»، سوگند به این ها که هرکس نفس خویش را تزکیه کند رستگار است.

حکیمی با استناد به آیه 29 سوره انفال افزود: لازمه رسیدن به عرفان تقواست، تقوا بنیان اخلاق و مهم ترین عامل موفقیت انسان در راه تقرب به خداست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به واکاوی موهومات و خرافات اختصاص داد و اذعان داشت: یکی از مهم ترین دلایل شکل گیری خرافات، جهل و نداشتن آگاهی افراد است و هر چه سطح فرهنگ یک ملت پایین تر باشد، میزان شیوع آن دربین افراد آن جامعه بیشتر خواهد بود.

کارشناس مذهبی تأکید کرد: خرافات نوعی اعتقاد و باور است که هیچ گونه پایه و اساس علمی ندارد.

گفتنی است دکتر محمد حکیمی در پایان بیانات خود، به پرسش های حضّار پاسخ داد.