کد مطلب: 53294 تعداد بازدید: ۵۰۵

امام جمعه موقت گرگان بیان نمود:

رسول اعظم در دنيا و آخرت مظهر رحمت الهي است

پنجشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۶:۵۳
امام جمعه موقت گرگان بیان داشت: در مسئله تربیت انسان باید اول خود فرد اهل عمل باشد تا امر به معروف و نهی از منکر اثر مطلوب بدنبال داشته باشد.

«حجت الاسلام و المسلمین قربانعلی برقرار» امام جمعه موقت شهرستان گرگان در همایش "اخلاق نبوی" که از سوی معاونت فرهنگی موسسه آموزش عالی الزهرا(س) گرگان در هفته وحدت برگزار شد، با استناد به آیه 4 سوره مبارکه قلم بیان داشت: از جمله اوصاف پیامبر اسلام(ص) در بین آیات قرآن، خلق عظیم است. خداوند در سوره قلم پیامبر را با این تعبیر می ستاید که "وَ إِنَّک لَعَلی خُلُقٍ عَظِیمٍ". لذا شناخت خلقیات نبی مکرم اسلام(ص) و عمل به آنها در جامعه تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت.     

وی افزود: خداوند در قرآن، عظمت خاصی برای خلقیات رسول اکرم(ص) قائل شده است. با توجه به آیات وارده و روایت عدیده از معصومین(علیهم السلام)؛ اخلاق خوب، اثر ارزنده ای در زندگی انسان دارد.

امام جمعه موقت گرگان ادامه داد: مراد از توصیف پیامبر(ص) به خُلق عظیم در آیات قرآن این است که آنچه را بدان امر می فرمود، خود به بهترین وجه عمل می نمود. لذا، در مسئله تربیت انسان باید اول خودش اهل عمل باشد تا امر به معروف و نهی از منکر اثر مطلوب بدنبال داشته باشد.

حجت الاسلام برقرار به بیان برخی ویژگی های اخلاقی پیامبر(ص) پرداخت و گفت: در سیره اخلاقی نبی مکرم اسلام(ص) وارد است که زمانی مردم را از کار بد و منکر نهی می نمود که خودش جمیع منکرات را ترک می کرد. در مقابل اذیت و آزار مردم، خیرخواه آنان بود. اگر از دیگران رفتار نادرست مشاهده می کرد چشم پوشی می نمود.

وی تأکید کرد: انسان برای رسیدن به سعادت اخروی با الگوگیری از نبی مکرم اسلام(ص)، باید به خودسازی پرداخته و براساس آیه شریفه "قد افلح من زکیها" با پاکیزگی درون خود به رستگاری نائل شود.

استاد حوزه خاطرنشان کرد: رسول اعظم در دنيا و آخرت مظهر رحمت الهي است و در سيره و رفتار آن حضرت رحمت و رأفت، دلسوزي، مهرباني، عفو و گذشت و رفق و مدارا و برخورد كريمانه با دوست و دشمن كاملاً مشهود بود.

حجت الاسلام برقرار در پایان تصریح کرد: با توجه به اينكه رسول اعظم به عنوان الگو و اسوه معرفي شد «لقد كان لكم في رسول الله اسوه حسنه»، همه مردم  بايد سيره و رفتار آن حضرت را الگو و سرمشق خود قرار دهند. اين درسي به همه انسان هاست كه در زندگي ِشان خود را به اين سيره نبوي متخلق كنند و با مردم برخورد كريمانه و محبت آميز داشته باشند و از كينه‌ورزي و دشمني و تهمت و غيبت دوري ورزند.