کد مطلب: 52252 تعداد بازدید: ۵۳۳

مدرسه علمیه سعدیه رامیان با مشارکت اداره بهداشت این شهرستان برگزار نمود:

برگزاری همایش «ازدواج سالم، مناسب و پایدار»

جمعه ۱۷ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۴۲:۰۷
دکترجباری گفت: ریشه طلاق و اختلافات خانوادگی در خودآگاهی است، انسان تا خود را نشناسد نمی تواند دیگری و دیگران را بشناسد.

«آقای دکتر جباری» سرپرست واحد روان شهرستان رامیان در کلاس های آموزشی که در حاشیه همایش «ازدواج سالم، مناسب و پایدار» در جمع طلاب، کارکنان، جوانان و خانواده های آنان در این مدرسه علمیه برگزار شد، به بررسی ابعاد مختلف ازدواج پرداخت و بیان داشت: سن، تناسب و تطابق خانوادگی، تناسب فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و شناخت طرفین از یکدیگر، از مهم ترین مباحث ازدواج است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: نهاد خانواده یکی ازنهادهای مهم اجتماعی است که با ازدواج تشکیل می شود. آموزشِ ابعاد مختلف ازدواج می تواند از آمار های ازدواج های ناموفق و به تبع آن آسیب های اجتماعی کاهش دهد.

سرپرست واحد روان این شهرستان یکی از علل طلاق و اختلاف در میان خانواده ها را عدم شناخت زوجین از یکدیگر دانست و خاطرنشان کرد: ریشه همه این مسایل در خودآگاهی است، انسان تا خود را نشناسد نمی تواند دیگری و دیگران را بشناسد. پس اگر در شناخت خود مردد شدیم باید به سراغ مشاور متخصص و خوب برویم.

دکتر جباری تصریح کرد: اگر ازدواج مبتنی بر آگاهی و شناخت همه جانبه ی فرد و خانواده اش باشد، انتخاب را آگاهانه تر و رابطه زوجین را پایدار تر می کند و این شناخت باید قبل از محرم شدن طرفین باشد.

وی مناسب ترین سن ازدواج برای دختران را 24 - 22 و برای پسران 26 - 24 دانست و اذعان داشت: ازدواج در سنین پایین متاثر از فضای احساسی و هیجانی صورت می گیرد نه بر اساس اندیشه و تفکر. بنابراین فرد را دچار خطای شناختی می کند که نسبت به ازدواج در سنین بالا مشکلات بیشتری به همرا دارد.

سرپرست واحد روان شهرستان رامیان همسانی دختر و پسر در امر ازدواج را یک اصل مهم و اساسی برشمرد. تناسب و شناخت خانوادگی بسیار مهم است اینکه بدانیم پدر و مادرش کیست، نوع روابط، سطح تحصیلات، درآمد و فرهنگ شان چگونه است.

دکتر جباری در پایان بر لزوم مشاوره قبل، حین و پس از تشکیل خانواده تاکید کرد و بیان داشت: هدف اصلی مشاوره پیش از ازدواج کمک به افراد برای انتخاب زوج مناسب است، زیرا جنبه پیشگیری دارد و همچنین هدف از مشاوره در حین و پس از تشکیل خانواده، تحکیم پایه های خانواده، شناخت زوجین از یکدیگر، چگونگی رفتار صحیح آنها با یکدیگر و جلوگیری از بروز اختلاف نظرها و عمیق شدن آن است.