کد مطلب: 51606 تعداد بازدید: ۵۴۵

به همت معاونت پژوهش موسسه آموزش عالی الزهرا س گرگان برگزار شد:

نشست پژوهشی با موضوع جایگاه فرهنگ کتابخوانی در اسلام

سه شنبه ۷ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۱۷:۲۶
خانم صدیقه بهرامی بیان کرد: با وجود پیشرفت های فراوان، اگر انسانی اهل مطالعه و علم آموزی نباشد و نخواهد که روح تعقل را در خود تکامل بخشد، مصداق مستضعفین در آیه 97 از سوره مبارکه نسا قرار خواهد گرفت.

خانم«صدیقه بهرامی» معاون پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان گلستان در نشست پژوهشی با عنوان «جایگاه فرهنگ کتابخوانی در اسلام» در جمع طلاب موسسه آموزش عالی الزهرا(س) گرگان بیان داشت: کتاب به عنوان معجزه پیامبر خاتم و به عبارتی معجزه ختمیه می باشد. این مطلب همه ما را به سمت اهمیت مطالعه و اصل فرهنگ کتابخوانی سوق خواهد داد.

وی ادامه داد: در چرایی اینکه معجزه پیامبر خاتم کتاب است، پاسخ ها مشخص است. بر اساس آیات شریفه قرآن کریم، پیامبران قبل از پیامبر مکرم اسلام(ص) نیز دارای کتاب بودند منتهی کتاب به عنوان معجزه آنان بشمار نمی رفت.

معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران استان گلستان در پاسخ به این سوال که چرا معجزه پیامبر خاتم کتاب بوده است، افزود: معجزه هر پیامبری متناسب با عصر خود آن پیامبر می باشد. عصر پیامبر مکرم اسلام(ص) عصر بلوغ فکری و عقلانیت بود. در آن عصر افراد برای دفاع از اعتقادات خود اِقامه دلیل می نمودند.

بهرامی خاطرنشان نمود: طبق آیات شریفه، قرآن به عنوان کتاب  هدایت و رحمت در اختیار بشر قرار گرفته است. درعصر امروز نیز کتاب و مطالعه به عنوان وسیله ای برای هدایت ما قرار دارد که با قبول آن و رجوع و بهره مندی از آن، از طفولیت خارج می شویم و به بلوغ فکری خواهیم رسید.

وی ابراز کرد: با وجود پیشرفت های فراوان، اگر انسانی اهل مطالعه و علم آموزی نباشد و نخواهد که روح تعقل را در خود تکامل بخشد، مصداق مستضعفین در آیه 97 از سوره مبارکه نسا قرار خواهد گرفت که مراد از استضاف در این آیه شریفه، استضعاف فکری است.

استاد حوزه خطاب به طلاب تصریح کرد: اهل مطالعه و علم آموزی باشید تا بتوانید دنیای پیرامون خود را بشناسید. با مطالعه به داشته های خود تعمیق داده از استضاف فکری خارج شوید و به معرفت دینی دست یابید.

بهرامی ادامه داد: در روایتی از امیرمومنان علی(ع) وارد است که فرمودند"چه بسا افراد عالمی که جهلشان موجب مرگشان شد" لذا علمی مفید و سودمند خواهد بود که بتواند ما را از اخلاق، منش و تجربه دیگران بهره مند سازد.

وی با استناد به آیات 230 و 164 از سوره مبارکه بقره افزود: طبق آیات مذکور، جامعه ای نجات می یابد که اهل علم و تعقل باشد. به طوری که عقل عملی با عقل نظری و علم عملی با علم نظری متناسب گردد.

معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران گلستان در پایان بیان داشت: مطالعه سبب رشد عقلانیت است و رشد عقلانیت فردی موجب رشد عقلانیت جامعه است. لذا  چنین جامعه آمادگی ظهور حضرت حجت (عج) را خواهد داشت.