کد مطلب: 50984 تعداد بازدید: ۵۷۰

مدیر موسسه آموزش عالی و مرکز تخصصی الزهرا س گرگان :

حضرت زینب س احیاگر حماسه عاشورا است.

دوشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۳:۰۲
«خانم مریم میرکریمی» گفت: رمز پیروزی حضرت زینب(س) در واقعه عامدیریت وی نهفته است؛ هم مدیریت خود، هم مدیریت دیگران و هم مدیریت بر عالم جهان امکان. تا آنجا که توانست در عالم تکوین تصرف نماید.

«خانم مریم میرکریمی» مدیر موسسه آموزش عالی و مرکز تخصصی الزهرا(س) گرگان در همایش زینبیون که از سوی این موسسه و با حضور اساتید، کادر و طلاب برگزار شد، با استناد به دعای 12 از صحیفه سجادیه بیان داشت: امام زین العابدین(ع) در دعای دوازدهم از صحیفه سجادیه سه چیز را حجاب و مانع وصول به خدا دانسته است و تنها یک راه را برای رسیدن به خداوند ممکن می داند.

وی عنوان نمود: حجاب ها و موانع وصول به خدا در دعای امام سجاد(ع) عبارتند از ؛ امری که انسان به آن فرمان داده‌ شده و در انجامش کوتاه نموده است، گناهی که از آن نهی شده ولی آن را انجام داده و نعمتی که به انسان بخشیده شده ولی قادر به شکرگزاری‌اش نبوده است.

مدیر این موسسه آموزش عالی ادامه داد: در کلام امام سجاد(ع) یک راه برای وصول به خداوند بیان شده که آن تفضل و رحمت الهی است که بدون استحقاق به انسان بخشیده می شود. حال برای اینکه رحمت خداوند شامل انسان شود، باید خود را در معرض رحمت الهی قرار دهد، در روایتی از نبی مکرم اسلام(ص) وارد است که فرمودند؛ "پروردگار شما در طول زندگیتان نسیم‌های رحمت و هدایت خاصه خود را به وزش در می آورد، هوشیار باشید و خود را در معرض این نسیم ها و نفحات الهی قرار دهید تا از آن بهره مند شوید. لذا براساس این روایت و روایات مشابه، باید متوجه باشیم و خود را در معرض رحمت واسعه خدا قرار دهیم تا بتوانیم از آن بهره کافی ببریم.

میرکریمی خاطرنشان کرد: در آیات بسیاری از قرآن کریم، راه های متعددی برای بدست آوردن رحمت الهی ذکر شده است که از جمله آنها می توان به اصلاح ذات البین، استغفار، نماز و گوش دادن به قرآن و ... اشاره نمود، ولی آنچه از آیات و روایات عدیده بدست می آید این که از مهمترین راه هایی که انسان را مورد رحمت الهی قرار می دهد "احیای امر اهل بیت(ع) " است.

وی تصریح کرد: امام رضا(ع) در روایتی رحمت خدا را شامل کسانی دانست که امر اهل بیت(علیهم السلام) را احیا می کنند. که مراد از احیای امر اهل بیت(علیهم السلام)، فراگیری علوم و انتقال آن به دیگران است. همچنین در روایتی از امام صادق(ع) وارد است که از نشانه های شیعیان، به احیای کنندگان امر اهل بیت(ع) اشاره دارند.

استاد این موسسه حضرت زینب(س) را احیا گر حماسه عاشورا دانست و گفت: کربلا بزرگ ترین حماسه عشق و هویت انسانی است. حماسه ای که پاسخ "مِن این ،فی این و إلی این " را به همگان رساند. نهضت عاشورا تا قیامت هم مقصد و هم راه رسیدن به مقصد را به انسان ها معرفی می کند.

میرکریمی با تاکید بر اینکه باید شخصیت حضرت زینب(س) به درستی شناخته شود، خاطر نشان نمود: نقشی که حضرت زینب(س) در عاشورا داشتند و رسالت وی بعد از واقعه کربلا بسیار با اهمیت است. رسالت ايشان بعد از واقعه كربلا و مديريت آن حادثه بسیار قابل توجه است. مدیریت بحران حضرت زینب(س) در شرایط سخت پس از واقعه عاشورا و چهل روز اسارت، الگویی برای همه بشریت است تا در سختی‌های زندگی با الگو گرفتن از این بانوی بزرگ٬ بحران‌ها را مدیریت کنند.

وی افزود: مدیریت حضرت زینب(س) در واقعه عاشورا نیازمند تحلیل است. رمز پیروزی حضرت زینب(س) در مدیریت وی نهفته است؛ هم مدیریت خود، هم مدیریت دیگران و هم مدیریت بر عالم جهان امکان. تا آنجا که توانست در عالم تکوین تصرف نماید.

مدیر مرکز تخصصی الزهراء(س) گرگان در پایان ضمن بیان شمه ای از سیر حرکت حضرت زینب(س) از آغاز نهضت عاشورا تا انتها بیان داشت: پس از واقعه عاشورا و به حرکت درآمدن کاروان اسرای کربلا، خطبه خوانی حضرت زینب(س) در مجلس یزید بسیاری از حقایق را آشکار نمود و صحنه قیامت بر همگان نمایان شد .