در همایش طلیعه حضور طلاب جدیدالورود گلستان بیان شد:
حاکمیت دین و اجرای آن در جامعه اسلامی؛ یکی از فلسفه های وجود امامت و ولایت
یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۰:۱۸«حجت الاسلام والمسلمین وردانی» در همایش طلیعه حضور که با حضور 240 نفر از طلاب جدیدالورود مدارس علمیه خواهران این استان در اردوگاه نرجس خاتون شهر مقدس قم برگزار شد، پیرامون عظمت و جایگاه طلبگی و رسالت آنان از نگاه آیات و روایات سخن گفت.
وی با استناد به روایت پیامبر اکرم(ص) «طالب العلم یستغفر له کلّ شیءٍ...» خاطرنشان کرد: اسلام در منزلت طلبه و عالم، شأن و جایگاهی عنایت نموده که همه چیز حتی ماهیان دریا و پرندگان آسمان برای طالب علم استغفار می کنند.
مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان تحصیل در حوزه را توفیق بسیار بزرگی از جانب خدا دانست و عنوان نمود: خیلی ها در دنیا اهل معامله هستند؛ برخی متاع خود را با بهای ناچیز، بعضی با بهای گران و برخی هم هرگز نمی فروشند. باید بدانیم در مسیر طلبگی، معامله ما با خداست نه با اهل دنیا. پس طرف معامله خود را بشناسید که با چه کسی معامله کردید.
حجت الاسلام وردانی ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام(ص) در شأن و عظمت علمای دین فرمودند؛ «مداد العلماء علی دماء الشهداء». در نظام جمهوری اسلامی برای همگان ملموس است که شهدا همه هستی خود را برای حفظ دین، نوامیس، دفاع از دین و تمامیت ارضی نثار کردند. این مقام شهداست. اما از روایت پیامبر(ص) فهمیده می شود، وزانت و سنگینی مرکب و قلم علما بر خون شهیدان بیشتر است. علتش این است که شهدا شعائر و اعتقادات دینی، مباحث اخلاقی، اجتماعی و سیاسی را در مکتب اسلام آموخته اند. امروز طلایه دار و متولی این امر به طور خاص روحانیت و به طور عام افراد دیگر هم هستند و این جایگاه عالم دین است.
وی با اشاره به کلام پیامبر که علماء وارثان انبیاء هستند، توضیح داد: شأنیت شما به جهت حضور در این عرصه، شأنیت و وراثت انبیاء است. وظایف سختی که انبیاء به عهده داشتند، شما نیز بر دوش دارید. انبیاء سختی های زیادی کشیدند، اهانت ها را در جامعه بشری برای هدایت تحمل کردند اما خداوند دستور به استقامت دادند. استقامت در مسیر حفظ دین و ارزش های الهی برای شما که وارثان و پیرو انبیاء نیز هستید، صدق می کند.
مدیر مرکز خدمات حوزه های علمیه گلستان با بیان این که در حوزه روحانیت و طلبگی، بازنشستگی معنا ندارد، اظهار داشت: «اطلب العلم من المهد إلی الهد». یعنی تا زمانی که زبان و بدن ما توان حرکت دارد، هیچ وقت بازنشسته نخواهیم شد. این وظیفه بسیار خاص برای علما دین است که با روحیه جهادی تلاش می کنند.
حجت الاسلام وردانی اذعان نمود: طلبه علاوه بر تحصیل و تحقیق و تدریس، در راه شناخت عمیق دین خدا و ابلاغ و دفاع و اجرای آن می کوشد. فلسفه وجود امامت و ولایت در جامعه اسلامی و الهی همین حاکمیت دین و اجرای آن در جامعه اسلامی است و این اجرای احکام دین وظیفه امام و نیز جزء وظایف ما می باشد.
وی معتقد است: وقتی روح و روان انسان نیاز به درمان دارد، این وظیفه در جامعه به عهده روحانیت است، زیرا هر یک از صنوف جامعه وظایفی را به عهده دارند و نیازهای مردم را برآورده می کنند. پس نیاز جامعه اسلامی به وحی و دین و هدایت آسمانی در حوزه وظیفه روحانیت است. انجام این مسئولیت به اقتضائاتی نیاز دارد. یک طلبه موثر باید تفقه در دین داشته و دین را به خوبی بشناسد، چون قصد ابلاغ رسالت را دارد و باید برای مردم روشنگری نماید.
مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان در پایان تأکید کرد: طلاب علاوه بر تحصیل نیاز به خودسازی، تقوا، تربیت اخلاقی، سعه صدر، تحمل سختی ها و ناملایمات، اخلاص در تحصیل علم و انجام وظایف، بندگی خدا دارند.