برگزاری نشست علمی ادبی به مناسبت روز بزرگداشت حافظ
یکشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۰۶:۵۱«خانم فاطمه احمدی» کارشناس فرهنگی موسسه آموزش عالی الزهرا(س) گرگان با اشاره به زندگی نامه حافظ شیرازی بیان داشت: حافظ شیرازی از بزرگترین شعرای پارسی زبان است. وجه شهرت او به حافظ، به این خاطر است که وی حافظ قرآن بوده و بسیاری از ابیات او ترجمان مفاهیم قرآنی است.
وی ادامه داد: عموماً شخصیت های شاخص علمی در مسیر علم و معرفت از هر زمان و موقعیتی بهره می برند، به طوری که در احوالات بزرگان و علمای دین نیز وارد است که ایام تعطیل برایشان معنا نداشت و هیچ چیز مانع برگزاری محافل درس و بحثشان نمی شد. حافظ شیرازی نیز به عنوان چهره علمی از این قاعده مستثنی نبود و در راستای کسب علم و دانش از هیچ تلاشی دریغ نمی نمود.
کارشناس مذهبی گفت: عرفان جزء مباحثی است که انسان می خواهد به خدا برسد و وجود خدا را دریافت نماید. دیوان حافظ یك دیوان عرفانی است، در حقیقت یك كتاب عرفان است. دیوانی كه واقعاً از یك روح عرفانی سرچشمه گرفته است. البته اشعار حافظ عرفان صرف نیست بلکه در این اشعار به مباحث دیگر نیز پرداخته است.
احمدی افزود: طلاب علوم دینی در راستای تبلیغ علاوه بر بهره گیری از آیات و روایات، باید با اشعار متناسب با موضوعات نیز آشنا و مأنوس شوند تا کرسی تبلیغ شان از شیرینی و تازگی برخوردار شود.
وی یادآور شد: از جمله ویژگی های اشعار حافظ علاوه بر جنبه عرفانی آن، سراسر تلنگر و موعظه است به طوری که صناعات بسیار ادبی در آن نهاده شده است. مطالعه کتب «تماشاگه راز» و «عرفان» حافظ از جمله کتاب هایی است که می تواند ما را در شناخت بیشتر اشعار حافظ کمک نماید.
مبلغ این موسسه خاطرنشان کرد:درآمیختگی اشعار حضرت حافظ با اشعار مولانا، خیام و سعدی نیز از جمله خصوصیات شعری حافظ است. آنجا که در مورد فلسفه بحث نموده با اشعار خیام شباهت دارد و در جایی که به تصوف و صوفی گری اشاره می کند، به مولانا و در غزلیات به اشعار سعدی همانند است.
احمدی در پایان به برگزاری محافل ادبی و حفظ اشعار حافظ تاکید نمود و به شرح ابیاتی از اولین غزل دیوان حافظ پرداخت.