کد مطلب: 48951 تعداد بازدید: ۳۳۸

امام جمعه بندرترکمن ابراز کرد:

نمایندگانی از اقشار مختلف اجتماعی در واقعه عاشورا حضور داشتند که باعث جامعیت بخشی به این واقعه تاریخ ساز شد‌ند

سه شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۱۹:۲۶
«حجت الاسلام والمسلمین محمدصالح منصوری» گفت: فرهنگ دینی ما فقط زیبایی ظاهری را نمی بیند، بلکه توجه خاصی به زیبایی معنوی دارد.

«حجت الاسلام والمسلمین محمدصالح منصوری» در نشستی که با محوریت امام حسین(ع) در جمع کارکنان، اساتید، طلاب و بانوان شیعه و سنی شهرستان بندرترکمن برگزار شد، با اشاره به زیبایی های انسانیت در عاشورا گفت: فرهنگ دینی ما فقط زیبایی ظاهری را نمی بیند، بلکه توجه خاصی به زیبایی معنوی دارد. بلال سیاه بود اما پیامبراکرم(ص) با وجود اینکه برخی به ایشان با نامی خطاب می کردند که مناسب نبود اما خیلی او را دوست می داشتند.

وی بیان کرد: اگرچه عاشورا سراسر جنگ بود اما در آن صحنه های زیبایی از ایثار و گذشت اتفاق افتاد. در کربلا تمام خوبی‌ها و زیبایی‌ها در یک‌طرف جمع شده بود که حضرت سیدالشهدا(ع) حضور داشتند و تمام بدی‌ها و زشتی ها در طرف مقابل قرار داشت که در سپاه یزید جمع شده بود. جالب است که در این واقعه نماینده‌ای از تمامی اقشار جامعه حضور دارد. از کودک شیرخوار گرفته تا نوجوان و جوان، میان‌سال و پیر، زن و مرد، ثروتمند و غنی تا تهیدست و فقیر، مسلمان و دین‌دار تا غیرمسلمان و کافر. از کسی که کافر بوده و در لشکر دشمن حضور داشته و برگشته و به حسین(ع) روی آورده تا کسی که از لشکر سیدالشهدا(ع) بریده و به سپاه دشمن پیوسته، سیاه‌پوست و سفیدپوست، عرب و عجم و ... همه و همه نمایندگانی از اقشار مختلف اجتماعی هستند که در این واقعه حضور داشته و باعث جامعیت بخشی به این واقعه تاریخ ساز شده‌اند. بررسی کنش‌های اجتماعی در این واقعه این نتیجه را به دست می‌دهد که این یک الگوی کامل انسانیت است.

امام جمعه بندرترکمن عنوان کرد: صحنۀ عاشورا همه نقش است و نگار. پیر و جوان و نوجوان از حبیب تا علی‌اکبر و قاسم، جلوه‌ای ویژه به این واقعه بخشیدند. مردان سپاه حسین نیز با حضور مقتدرانۀ خود به هدف امام حسین(ع) و به شکوه این حادثه ‌افزودند. تجلی جوانمردی در اعمال و گفتار یاران امام و خودِ امام به چشم می‌خورد.

حجت الاسلام منصوری در پایان خاطرنشان کرد: هر قسمت از کربلا را که نگاه کنیم سراسر زیبایی و درس است به همین خاطر حضرت زینب(س) با وجود همه مصیبت های وارده، گفت جز زیبایی چیزی ندیدم (ما رایت الا جمیلا)، زیبایی شُکوه عبادت و بندگی در سپاه امام حسین(ع) مراد حضرت بود. صدای نیایش لشکر امام طنین‌انداز صحرای کربلا بود، لشكر دشمنان به چشم خود ديدند كه شبِ حسين، نماز و نيايش و دعا و تسبيح است و شبِ دشمنان، شراب و فسق و فجور و توطئه. دريافتند كه جنگِ حسين جنگ شريف و مقدسي است، كه در گرو شخص نيست.