استاد مدرسه علمیه الزهراء س گرگان بیان نمود:
انديشيدن در آيات آفاقي و انفسي، شناخت بیشتری نسبت به خداوند ایجاد می کند
شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۴:۳۸"خانم فاطمه احمدی" در نشستی معرفتی که با موضوع "عقلانیت در قیام عاشورا (ع) " در این موسسه برگزار شد، بیان داشت: در آیات فراوانی ازقرآن کریم با عباراتی چون «إِنْ کُنْتُمْ تَعْقِلُون»، «لَعَلَّکُمْ تَتَفَکَّرُون»و... بر بهکارگیری عقل و فکر تأکید ورزیده و از انسان میخواهد تا آگاهانه حرکت کرده و عمل نمایند.
وی افزود:انديشيدن در آيات آفاقي و انفسي، شناخت بیشتری نسبت به خداوند ایجاد می کند. لذا هر چه شناخت و آگاهی انسان نسبت به خدا و دین او بیشتر شود، به همان میزان پیروی بیشتری از دستورات پروردگار را بدنبال خواهد داشت.
استاد حوزه ادامه داد: در کنار آیات بسیاری که خداوند امر به تعقل نموده است، روایات عدیده ای از ائمه معصومین (علیهم السلام) وارد است که بر توجه به این مهم سفارش نموده است. کردار و گفتار ائمه هدی(علیهم السلام) نیز در این خصوص حاکی از اهمیت و جایگاه این امر الهی است. با دقت در شیوه بزرگان نیز بدست می آید که رفتار و کردارشان براساس عقل و منطق بوده است.
احمدی یادآور شد: در روایتی از امیرمومنان(ع) وارد است که هدف از ارسال انبیاء را رشد عقول انسان معرفی می نماید. به هر میزانی که انسان بتواند به لحاظ عقلی رشد پیدا کند بهتر می تواند کلام حق، پیامبر و اولیای الهی را بپذیرد و به مرحله عمل در آورد.
وی گفت: زندگی که مطابق با دستورات خداوند و اهل بیت(علیهم السلام) بنا نهاده شده باشد و بر پایه عقل استوار گردد سبک زندگی اسلامی در آن رعایت شده است.
استاد حوزه خاطر نشان کرد: پیرامون اهمیت و جایگاه عقل همین بس که خداوند آن را از هر چیزی نزد خود محبوب تر دانسته و آن را (عقل) در هر یک از بندگانش که دوست داشته باشد کامل تر خواهد نمود. لذا ائمه معصوم(علیهم السلام) که محبوب خدا هستند عاقل ترین انسان می باشند.
وی در پایان متذکر شد: عشق و احساس یک تجربه فردی است که ایجاد تکلیف نخواهد نمود. زمانی می تواند محرک و مفید واقع شود که با عقل همرا ه باشد. قیام امام حسین(ع) یک قیام عاقلانه و منطقی بود. حضرت اباعبدالله (ع) و یاران وفادارش با ایثار خون خود درخت اسلام را آبیاری نموده و آن را به نسل های بعد از خود منتقل کردند.