مصاحبه با خانم خدیجه الازمنی سرپرست گروه جهادی در روستای سیاه رودبار علی آباد کتول
یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۵۱:۵۶خانم الازمنی به عنوان معاون آموزش مدرسه علمیه شهیده بنت الهدی علی آباد کتول استان گلستان فعالیت می کند. وی همچنین به کارهای جهادی در روستاهای محروم مشغول است. گفتگو با ایشان از نگاه خوانندگان می گذرد:
هدف شما از برگزاری اردوهای جهادی در روستاها چیست؟
تقویت مباحث اعتقادی در خانواده ها توسط طلاب علوم دینی یکی از مهم ترین اهداف اردوهای جهادی می باشد. ریشه همه مشکلات خانواده ها در ضعف مباحث اعتقادی و عبادی است. آشنا شدن فرزندان از دوران کودکی با مباحث اعتقادی،اصول و فروع دین و مباحث بهشت و جهنم بسیار به آنها کمک می کند که در دوران جوانی و نوجوانی راه درست را انتخاب نمایند. ترویج سبک زندگی اسلامی،مباحث تربیتی فرزند و آئین همسرداری و محرومیت زدائی نیز از دیگر اهداف این اردوها می باشد.
به نظر شما اینگونه برنامه ها تا چه اندازه می تواند بر مخاطبین تاثیرگذار باشد؟
یکی از مهم ترین تاثیرات این برنامه ها،تربیت دینی فرزندان بوسیله آشنایی با مباحث اعتقادی و درک محتوای آیات و روایات اهل بیت علیهم السلاممی باشد. فرزندان ما در روستاها از امکانات شهری دور افتاده اند،اما از محیط پرانرژی،پاک وسالم برخوردارند،و با شرکت کردن در کلاسهای آموزشی- علمی می توانند پاسخ بسیاری از سوالات خود را دریافت کنند.
در بحث محرومیت زدائی چه اقداماتی انجام می شود؟
ایجاد کارگاه های صنایع دستی و ایجاد صنایع تبدیلی، گیاهان دارویی و تشویق خانم ها به انجام کارهای هنری با برگزاری جلسه و پیگیری توسط مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانیِ دهستان زرین گل از جمله برنامه های انجام شده در این راستا بوده است.
برای رفع آسیب های موجود نیز با هیئت امنا مسجد،و همچنین مسئول این قرارگاه جلساتی برگزار شده و در خصوص مشکلات و خسارات ناشی از سیل و آبگرفتگی مزارع تصمیماتی اتخاذ شده است.
نظر شما در راستای حضور طلاب و نقش آنان دراین گونه برنامه ها چیست؟
ترویج روحیه ایثار و جهادگری در بین مبلغین از دیگر اهداف این اردوهاست که بحمدالله طلاب در این زمینه بسیار خوب درخشیدند،از طرفی شرکت در این اردوها یادآور زندگی ساده،بی آلایش و به دور از دغدغه چشم و هم چشمی است و اینکه آمادگی و داوطلب بودن برای شرکت در این اردوها نشان از مشتاق بودن آنان دارد. در این اردوها طلبه ها با نیازهای جامعه آشنا می شوند و نسبت به طلب جامعه به خودسازی و پرورش اطلاعات خود می پردازند تا در دوره های بعد پربارتر از قبل پاسخگوی نیاز مردم باشند.
نمونه هایی از برنامه های برگزار شده طی این مدت را بیان می فرمائید؟
کلاس های تربیتی-اخلاقی-عقاید، دوره های آموزشی، مشاوره، سبک زندگی، فضای مجازی، عفاف و حجاب، بهداشت و سلامت، سرکشی از خانواده های محروم، معلول و بیمار، برگزاری جشن، بازی وسرگرمی، سرکشی از کارگاه صنایع دستی و... .
بعد از اتمام دوره،آیا برنامه خاصی در روستا دارید؟
بله. ده روز یک بار جهت برگزاری کلاس های تقویتی-آموزشی-اعتقادی (احکام-اخلاق) به روستاها می رویم تا ارتباطمان با روستا قطع نشود،همچنین تهیه لوازم التحریر برای سال جدید تحصیلی برای خانواده های نیازمند از دیگر برنامه های ما می باشد.