مدیر مدرسه علمیه صدیقه طاهره س انبارالوم بیان کرد:
ابتذال در لباس و اخلاق؛ از نتایج بدحجابی در جامعه
یکشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۸:۲۳1-آیا حجاب یک امر شخصی است یا مربوط به عموم جامعه است؟
حضور یافتن با پوششی مخالف با آنچه عرف و ارزش های دینی جامعه اسلامی مشخص کرده است، نوعی تجاوز به حقوق دیگران محسوب شده و بنابر آیه شریفه سوره نور، پیامبر مأمور است که به مردان و زنان مؤمن بگوید که در هنگام حضور در انظار عمومی، پوشش مناسبی داشته باشید که باعث هنجارشکنی در جامعه دینی نشود. پس موضوع یافتن حکم حجاب، وابسته به وجود جامعه بشری و حضور در عرصه اجتماعی است که اصرار بر شخصی کردن آن، حکمت مطرح شدن آن از طرف خداوند را منتفی می کند.
2-آثار سوء بی حجابی و بدحجابی چیست؟
بدحجابى منشأ پارهاى از رذایل اخلاقى در باطن فرد مىگردد، «ابتذال در لباس» و «ابتذال در اخلاق» مىآورد و «مدپرستى» و «هواپرستى» را در پى دارد. چه بسیار افرادى که به علت ابتذال در پوشش، دچار بیمارىهاى کبر و غرور و عجب و ریا…مىگردند و چه بسیار کسانى که به خاطر مدپرستى که منشأیی جز هواپرستى ندارد، در دام انواع مفاسد و معاصى گرفتار مىآیند.
3-حجاب چه تاثیری در امنیت روانی جامعه دارد؟
عفاف و حجاب رابطه مستقیمی با امنیت روانی جامعه دارد. حجاب و عفاف یک فرآیند تربیتی و مرتبط با حوزه روابط فردی و اجتماعی انسان است. پرداختن به این امر مهم، یک رویکرد سمعی و بصری مبتنی بر گزارههای اندیشی، احساسی و هیجانی را می طلبد.
همچنین عفاف و حجاب نقش پیشگیرانه در تامین امنیت روانی جامعه دارد. زن با عنصر حجاب اسلامي، نه تنها به تهذيب، تزکيه نفس و ملکات نفساني پرداخته و قرب الهي را فراهم مي سازد، بلکه باعث گسترش روزافزون امنيّت اجتماعي و ايجاد زمينه اي جهت رشد معنوي مردان مي گردد؛ همچنان که خداوند سبحان، خطاب به پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله مي فرمايد: «به مردان مؤمن بگو تا چشمان خود را از نگاه ناروا بپوشانند و فروج و اندامشان را محفوظ دارند، که اين بر پاکيزگي جسم و جان ايشان، بهتر است».
4-دلیل برخی بد حجابی ها در جامعه چیست؟
یکی از آن دلایل، پیروی از هوی و هوس های نفسانی است. بی شک در وجود انسان، غرائض و امیال گوناگونی است که همه آنها برای ادامه حیات او ضرورت دارد.
همچنین، جلب توجه و کسب جایگاه؛ دومین دلیل بدحجابی است. انسان موقعیت طلب است و همواره می خواهد در میان مردم از جایگاهی خاص و در خور توجه برخوردار باشد. بعضی از افراد با تحصیل علم و دانش و کسب فصائل اخلاقی و معنوی و یا اجتماعی، جایگاهی بدست می آورند.
خودنمایی را نیز می توانیم از دیگر علل بدحجابی بدانیم. به این معنا که با توجه به آفرینش زن توأم با زیبایی و لطف ظاهری و با احساسات و عواطف باطنی و تمایل به خودنمایی که در وجود زن به طور محسوس و قوی به چشم می خورد، زمینه تحریک پذیری و ایجاد هیجان و تحریک در دیگران توسط او امری طبیعی است و اگر ویژگی های یاد شده را با آرایش و لباس های دلپذیر و حرکات مهیج بیامیزد و در معرض دید نامحرمان قرار دهد، چه مفاسد و انحرافاتی را بوجود می آورد که زمینه ساز اضطراب و نگرانی و پریشانی در روح و روان افراد می شود.
5-حوزه های علمیه خواهران در زمینه عفاف و حجاب چه تاثیری می توانند داشته باشند؟
باید پایه های اعتقادی آحاد جامعه به ویژه در اصول دین محکم باشد تا زمینه سازی برای عفاف و حجاب فراهم شود در غیر این صورت هرکاری سطحی و ظاهری است و پایدار نیست؛ وقتی خداباوری و توحید به درستی در جامعه ساری و جاری شود، تسلیم و بندگی هم به دنبال آن است که حجاب یکی از موارد تسلیم در برابر خداست.
6- چه راه کارهایی را برای فرهنگ سازی حجاب و عفاف در جامعه پیشنهاد می کنید و بهترین راه ترویج حجاب چیست؟
آموزش حجاب در مدارس، تشویق، فعالیت های علمی، فرهنگی و هنری از جمله انتشار نشریه و کتاب، تشکیل میزگردهای ادبی، فراخوان های مقاله، تعیین موضوع حجاب برای انشاء و پرسش مهر، به کارگیری هنرهای تصویری، مسابقات فرهنگی و …تولید برنامه ها و فیلم های مفید و آموزشی نیز در رادیو و تلویزیون، از این راه کارها به شمار می آید..
همچنین، نظارت بر رسانه های جمعی به ویژه صدا و سیما و الگوهای تازه در پوشش در ساختار فرهنگ اجتماعی مردم نقش مهمی دارند و می توانند با نوع برنامه های خود، آنان را به فساد یا صلاح بکشانند.
7-آیا حجاب و عفاف زن با حضور سازنده زن در جامعه در تعارض است؟
خیر. زیرا اگر به تاريخ اسلام نگاه منصفانه داشته باشيم، متوجه خواهيم شد كه فراوان بوده اند زنان مؤمن متدين و پاكدامنى كه با رعايت حجاب و پوشش اسلامى در كنار مردان مؤمن و مسلمان در صحنه هاى سياسى، فرهنگى و حتى نظامى، حضور داشته و فعاليت نموده اند. در شرايط فعلى زنان مسلمان در جاهاى مختلف از جمله زنان ايرانى با رعايت حجاب و پوشش اسلامى در كنار ساير اقشار جامعه، در پست ها و مناصب گوناگون، مشغول تلاش و فعاليت هستند. رعايت حجاب را نه تنها مانع فعاليت هاى اجتماعى خود نمى بينند بلكه آن را به عنوان سدّ محكم و دژ نفوذناپذيرى مى دانند كه گوهر گران سنگ عفاف و حريم حرمت شان در برابر تيرهاى زهرآلود هوسبازان شرور و خداشناس حفاظت مى نمايد.
9-منظور از حجاب درونی و باطنی چیست؟
منظور تفاوت بین ظاهر و باطن است. یعنی منع و بازداری در حجاب مربوط به ظاهر است. ولی منع و بازداری در عفت، مربوط به باطن و درون است؛ چون عفت یک حالت درونی است، ولی باتوجه به این که تأثیر ظاهر بر باطن و تأثیر باطن بر ظاهر، یکی از ویژگیهای عمومی انسان است؛ بنابراین، بین حجاب و پوشش ظاهری و عفت و بازداری باطنی انسان، تأثیر وتأثّر متقابل است؛ بدین ترتیب که هرچه حجاب و پوشش ظاهری بیشتر و بهتر باشد، این نوع حجاب در تقویت و پرورش روحیهی باطنی و درونی عفت، تأثیر بیشتری دارد؛ وبالعکس هر چه عفت درونی و باطنی بیشتر باشد، باعث حجاب و پوشش ظاهری بیشتر و بهتر در مواجهه با نامحرم می گردد.