کد مطلب: 45432
تعداد بازدید: ۵۷۱
مدیر مدرسه علمیه خواهران الزهرا س گنبد کاووس:
تولید پوشاک نامناسب از عوامل بد حجابی است
یکشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۱۵:۴۳از راهکار های مقابله با بدحجابی تبیین اثار سوء بی حجابی و یا بدحجابی است. وقتی پیامدهای منفی بدحجابی برای مردان و زنان جامعه تبیین شود و شناخت و بصیرت دینی آنان در این زمینه افزایش یابد، اقبال به بد حجابی در جامعه کاهش می یابد.
«خانم فریبا تیموری» مدیر مدرسه علمیه خواهران الزهرا(س) گنبد کاووس در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری-اطلاع رسانی حوزه های علمیه خواهران، در جواب این که که حجاب یک امر شخصی است یا مربوط به عموم جامعه است؟ گفت:
بدیهی است اموری که خداوند متعال از آن منع نموده، دارای آثار زیان بار و پیامدهای منفی فردی و اجتماعی مختلفی است که هر انسان فهیمی آنها را درک می کند. به منظور رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی باید از چنین اعمالی پرهیز نمود. بی حجابی و بدحجابی نیز آثار مخرب فردی و اجتماعی فراوانی در جامعه ایجاد می کند که عبارت اند از: سقوط شخصیت و کرامت زن، تزلزل بنیان خانواده، بلوغ زودرس جنسی جوانان و از میان رفتن ارزش ها و فضیلت ها. بدحجابی همچنین موجب ضایع نمودن حق شوهر، از بین بردن امنیت روانی جامعه، افت تحصیل علم، افزایش آمار طلاق و فروپاشی کانون خانواده می گردد.
*سوال: حجاب چه تاثیری در امنیت روانی جامعه دارد؟
حجاب حریمی میان زنان و مردان نامحرم است و سبب فروکش کردن غریزه جنسی می شود. با کنترل غریزه جنسی، روابطی سالم میان افراد اجتماع برقرار می شود. اگر چنین حریمی از سطح جامعه برداشته شود، مشکلات فراوانی از قبیل روابط نامشروع، نگاه های حرام و قتل و جنایت و ... در جامعه زیاد می شود و آزادی بی قید و شرط بوجود می آید. برهنگی زنان و آرایش عشوه گرایانه، مردان و بویژه جوانان را در تاریکی دائم قرار می دهد، و امنیت روحی و روانی آن ها را بهم می زند. حجاب تاثیر فراوانی در تأمین امنیت روانی جامعه دارد. حجاب زنان باعث می شود که افراد جامعه کمتر دچار لغزش و گناه شوند.
*سوال:دلیل برخی بد حجابی ها در جامعه چیست؟
بی حجابی در جامعه دلائل فراوانی دارد که یکی از آن ها عادی شدن گناه و از بین رفتن قبح و زشتی گناه می باشد. اگر گناه عادی شد، قبحش می شکند و اگر این قبح شکست دیگر کسی در جامعه در مقابل رفتارهای منفی تذکر نمی دهد. متأسفانه امروزه برخی از افراد جامعه ما به بدحجابی عادت کرده اند. این که چرا برخی از چادری ها، دخترها و نوه هایشان بی حجاب می شوند؟ برای این است که قبح گناه شکسته شده است.
از دلایل دیگر رواج بدحجابی بی تفاوتی افراد است. متاسفانه امر به معروف و نهی از منکر برایمان قبح پیدا کرده و مهم نیست. امروزه در جامعه مشاهده می کنیم که برخی زنان و دختران در مجامع عمومی با پوشش نامناسبی در جامعه حاضر می شوند ولی کسی به آن ها تذکر نمی دهد.
*سوال: ایا تولید پوشاک نامناسب در کشور نیز بر این آسیب اجنماعی تاثیر داشته است؟
تولید پوشاک نامناسب نیز یکی از عوامل مهم بد حجابی است. متاسفانه هر روز در جامعه شاهد پوشش نامناسب هستیم؛ چرا هیچ مراکزی این مهم را پیگیری نمی کنند و تذکر نمی دهند. مراکزی باید در این امر حضور یابند و الگوهای زیبایی ارائه دهند. نکته دیگر آن است که آموزش و پرورش در مسابقات، شعارهای دبستانی و متون و کتاب درسی نیز باید به ترویج حجاب توج داشته باشد. چرا به ارزش علمی افراد و دانش آموزان توجه شود ولی به باورهای دینی و مذهبی و حجاب آنها توجه ای نشود.
*سوال: چه راهکار هایی برای مقابله با این آسیب اجتماعی وجود دارد؟
برای آن که بتوان این معضل اجتماعی را درمان نمود، شناخت ریشه ها ضروری است پس از بررسی ریشه ها بدحجابی باید راه کارهای عملی برای درمان ارائه شود.
از راهکار های مقابله با بدحجابی تبیین اثار سوء بی حجابی و یا بدحجابی است. وقتی پیامدهای منفی بدحجابی برای مردان و زنان جامعه تبیین شود و شناخت و بصیرت دینی آنان در این زمینه افزایش یابد، می توان امیدوار بود که گام اول در این مسیر برداشته شده و نسبت به مقابله با بی حجابی در جامعه اقدام نموده ایم.