معیار موحد بودن توحید عملی است
دوشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۳۳:۰۴«دکتر محمد حکیمی» ضمن اشاره به اقوال متعدد در رابطه با زمان ولادت امام حسین(ع) با ذکر منابع مختلف به بحث پیرامون عبودیت و بندگی پرداخت و بیان داشت: خداوند انسان را از عقل و شهوت آفرید به طوری که اگر عقلش بر شهوت غلبه کرد، از فرشتگان بالاتر است ولی هرگاه امیال غریزی بر عقل آدمی غالب شد از حیوانات پست تر خواهد شد. امام حسین(ع) و اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام)، انبیاء و اولیای الهی از راه عبودیت و بندگی خدا و تسلط بُعد فرشته خویی بر بُعد حیوانی به مقامات عالیه رسیدند.
وی ادامه داد: از امام صادق(ع) وارد است که عبودیت را گوهری می داند که کنهش ربوبیت است. گوهر بندگی خداوند، همان صراط مستقیم است. حقیقت صراط مستقیم، بندگی خدا است. ائمه اطهار(علیهم السلام) با عمل به عبودیت خدا که همان صراط مستقیم است به مقام قرب الهی رسیدند. همه مقامات اهل بیت(علیهم السلام) از اطاعت، بندگی و توحید خداست.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: معیار موحد بودن توحید عملی است. امام حسین(ع) از راه توحید عملی (صراط مستقیم و اطاعت خالصانه خدا) به این مقام رسید.
حکیمی با بیان این که راه رسیدن انسان به نفس مطمئنه یاد خداست و امام حسین(ع) مصداق کامل نفس مطمئنه است، تصریح کرد: هر شخصیتی دارای دو کد است؛ کد مشترک و کد خاص. کد مشترک همه انبیا و ائمه اطهار(علیهم السلام) توحید عملی است. ولی هر کدام دارای کد خاصی هستند، همچون امام علی(ع) که کلید شخصیت ایشان عدالت است و امام حسین(ع) کلید شخصیت ایشان حماسه، دلیری و شهامت است.