اصل در زندگی، بهره اخروی در همه کارها است
سه شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۵:۴۶«حجت الاسلام طاهری» با بیان این که انسان باید به آنچه که خداوند به او روزی می دهد قانع باشد، گفت: منظور از قناعت این نیست که انسان به حداقل ها قناعت کند بلکه باید به روزی مقدر شده، راضی باشد تا خداوند از جایی که گمانش را نمی کند، روزی او را برساند.
وی ادامه داد: رزق و روزی انسان فقط مادی و دنیوی نیست، جنبه معنوی هم دارد. در امور مادی توصیه شده است که انسان به بالاتر از خود نگاه نکند و آرزوی آنچه را که قادر به تحصیل آن نیست، نداشته باشد بلکه در مقابل از خدا بخواهد بهترین مصلحت را به او عنایت کند و برای چیزی تلاش نماید که نفع دنیا و آخرت را با هم داشته باشد.
مدرس حوزه در ادامه «قناعت» را یک صفت درونی و ویژگی قلبی برشمرد و تصریح کرد: قناعت در واقع رضایت داشتن به روزی الهی است که این رضایت در درون انسان شکل می گیرد. انسان قانع در مسیر کسب روزی، حالت سیری دارد و حریص نیست اما اگر کسی قناعت نداشته باشد زیاده خواه و سیری ناپذیر است.
وی با بیان این که انسان باید در همه امور دنیوی بهره اخروی را مدنظر داشته باشد، افزود: اصل در زندگی بهره اخروی است. انسان می تواند به تمام کارهای مادی و دنیایی با هدف و نیت الهی و عبادی رنگ اخروی بدهد و نتیجه معنوی بگیرد.
حجت الاسلام طاهری بیان داشت: مومن در هر حالتی که خدا مقدر کرده است، به دنبال جلب رضایت الهی است. یعنی اگر به لحاظ مادی ثروتمند است باید شکرگزار باشد و به افراد نیازمند کمک کند. و اگر تنگدستی و فقر مقدر اوست باید صبور باشد. کاری که با سختی انجام شود ارزش بیشتری دارد. بنابراین ارزش صبر بر فقر از صدقه بیشتر است چون صبر ندیدنی است اما صدقه دیدنی است.