کد مطلب: 36447 تعداد بازدید: ۶۳۵

مدیر مدرسه علمیه امام صادق ع گرگان:

تطبیق دادن معارف دینی بر مسائل روز از مصادیق بصیرت است

پنجشنبه ۹ دى ۱۳۹۵ ساعت ۰۱:۱۹:۰۷
«حجت الاسلام والمسلمین سید محسن طاهری» در نشست سیاسی «بررسی واقعه 9 دی» بیان کرد: تحیر و سرد رگمی در برخورد با مسائل پیرامون اجتماعی و سیاسی ناشی از بی توجهی و عدم بصیرت است.

«حجت الإسلام طاهری» در جمع طلاب مدرسه علمیه صدیقه فاطمه(س) گرگان با بیان  این که 9 دی سالروز «بصیرت ومیثاق امت با ولایت» نام گرفته است، گفت: اسلام بر پنج رکن؛ نماز، زکات، حج، روزه و ولایت استوار است. در این میان ولایت از همه این ارکان و پایه ها برتری دارد، چون کلید، والی و راهنمای ارکان دیگر است. به عبارت دیگر اگر ولایت نباشد، فلسفه وجودی  و کارکرد اجتماعی نماز، روزه و حج  از بین می رود.

وی ادامه داد: از ویژگی های بسیار زیبای اسلام، جمع کردن بین تعبد و تعقل است. کسانی که آشنایی کمی با دین اسلام دارند، تصورشان بر این است که انسان باید با یک موضوع؛ یا تعقلی و یا تعبدی برخورد کند حال آنکه مساله نمی تواند هم تعقلی باشد و هم تعبدی. اسلام این حقیقت را آشکار کرده که تعقل، انسان را به سوی تعبد دعوت می کند.

مدرس حوزه با بیان این که بررسی زندگانی حضرت ابراهیم (ع) در قرآن عمدتا با ویژگی تسلیم شدن در برابر خدا معرفی شده است، تصریح کرد: اسلام به معنای تسلیم بودن در برابر خداست و دینی است که حضرت ابراهیم(ع) پایه گذاری نمود. پیامبری که با پشت سرگذاردن امتحانات متعدد ثابت کرد و نشان داد که در همه حال تسلیم خداوند است.

حجت الإسلام طاهری با بیان این که قرآن افرادی که از دین اسلام اعراض کرده و رویگردان هستند را افرادی سفیه و بی خرد معرفی می کند، افزود: وجوب اطاعت از خداوند ناشی از دلیل عقلی است. خداوند می فرماید: «اگرکسی در برابر او تسلیم نباشد، عاقل نیست.» عبادتی که انجام می شود ممکن است ظاهرش ذکر زبانی باشد اما باطن عبادت از ناحیه عقل صورت می گیرد و لذا تعبد و تعقل در کنار هم جمع شده است.

وی اطاعت از پیامبر(ص) را در راستای روشن بینی  و بصیرت دانست و تاکید کرد: اگر بصیرت در دین نباشد، انسان یا گرفتار تحجر، جمود و خشک مقدسی و سطحی نگری می شود که تعبیر «قشریون» را برای این ویژگی به کار می برند، یعنی کسانی که فقط ظواهر دین را می بینند و باطن دین را درک نمی کنند و یا گرفتار افراط می شوند و به درک درستی از جایگاه عقل در دین نمی رسند و به طور کلی دین را کنار می گذارند و حالت لیبرال مسلکی پیدا می کنند.

مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) گرگان تطبیق دادن معارف دینی بر مسائل مبتلابه روز را از مصادیق بصیرت عنوان کرد و گفت: این که در مواجه با مسائل اجتماعی به عنوان متدین چه موضعی داشته باشیم، مهم است. تحیر و سرد رگمی در برخورد با مسائل پیرامون اجتماعی و سیاسی ناشی از بی توجهی و عدم بصیرت است که منجر به وارد شدن لطمات سنگین و اساسی بر پیکره جامعه و حکومت اسلامی می شود. نمونه های فروانی در تاریخ اسلام وجود دارد که نشان می دهد بی بصیرتی گروهی که در ظاهر ملتزم به احکام اسلامی بودند، موجب انحرافات عظیمی  در جامعه اسلامی شد.