نشست معرفتی "نقش ادب در تربیت اسلامی"
پیشانی بر خاک نهادن در پیشگاه الهی؛ نزدیک ترین حالت انسان به خداست
چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۵:۵۷به گزارش پایگاه خبری-روابط عمومی حوزه علمیه خواهران «حجت الاسلام والمسلمین عبدالله شاهینی» استاد حوزه پیرامون اهمیت و جایگاه ادب در تربیت اسلامی بیان داشت: ادب یکی از جلوه های فرهنگ در ارتباطات جمعی است. به طوری که معیار درست برای فرهنگ و ادب در زمان واکنش انسان ظهور پیدا می کند. در واقع زمانی جوهر و عیار انسان مشخص می شود که در برخورد با افراد قرار گیرد.
وی افزود: از امام حسن عسگری(ع) در بیان معیار شناخت ادب و فرهنگ وارد است که از جمله معیارهای شناخت ادب و فرهنگ را؛ داشتن تقوا، ورع در دين، كوشش در راه خدا، راستگويي، پرداخت امانت، سجده طولاني و نیز همسايه داري معرفی می کنند.
استاد موسسه آموزش عالی ادامه داد: پیرامون راستگویی که از معیارهای ادب شناخته شده است، روایات عدیده ای وجود دارد که حاکی از اهمیت این مطلب است. به طوری که نقطه مقابل آن یعنی دروغ، کلید همه گرفتاری ها شمرده شده است و نجات و رستگاری در راستگویی عنوان شده است.
حجت الإسلام شاهینی در ادامه به بحث پیرامون طول السجود (سجده های طولانی) که از معیارهای ادب شناخته شده است پرداخت و خاطر نشان کرد: پیشانی بر خاک نهادن در پیشگاه الهی نزدیک ترین حالت انسان به خداست. پیامبر مکرم اسلام(ص) برای کسی که سجده طولانی داشته باشد، بهشت را تضمین نموده است. در روایات وارد است که شیطان از انسانی که در سجده است به فریاد می افتد.
وی خطاب به طلاب تصریح کرد: همه ما به عنوان طلاب علوم دینی با اعمال و رفتار خود مایه زینت ائمه(علیهم السلام) باشیم. اگر مردم از ما طلاب رفتاری نامناسبی مشاهده نمایند از دین زده می شوند. چرا که مردم با مشاهده ما در مورد دین قضاوت می کنند.