نماینده ولی فقیه در استان گلستان بیان کرد:
تحصیل، تهذیب و تبلیغ از وظایف طلاب در حوزه های علمیه است
چهارشنبه ۱ دى ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۱:۳۳
به گزارش پایگاه خبری-اطلاع رسانی حوزه های علمیه خواهران «آیت الله نورمفیدی» در جمع طلاب نوورود مدارس علمیه خواهران استان گلستان ابراز کرد: در اسلام آنچه مهم و در وهله اول مورد توجه است، نیت و انگیزه می باشد. حتی بر طبق آموزه های اسلام و احادیث، اگر در انجام کارها نیت داشته ولی آن را انجام ندهد؛ خدا بر اساس آن نیت او را مورد عنایت قرار می دهد.
وی با اشاره به روایتی «خدا به عمل انسان نگاه نمی کند بلکه به دل ها و نیات نگاه می کند»، افزود: ممکن است عمل بسیار کوچک بوده اما نیت الهی باشد و برعکس عمل بزرگ، ولی نیت الهی نباشد. اظهار کرد: اولین چیزی که که یک طلبه باید خودش را بازنگری کند، این است که با چه هدف و انگیزه و نیتی به حوزه قدم گذاشته است؟. هدف و نیت باید برای رضای خدا باشد و این که این آمدن و درس خواندن برای خدمت به دین خدا باشد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان تأکید کرد: هر طلبه هر شغل و سمتی که پیدا کرد، از اصل مطلب غافل نشود که سر سفره امام زمان(عج) نشسته و در این رابطه مسئول است. لذا هر کاری را برای رضای خدا انجام دهیم و غفلت از این امر مهم خوب نیست. چرا که طلبه می خواهد پیام آور دین خدا باشد و سه وظیفه تحصیل، تهذیب، تبلیغ و ترویج را برعهده دارد.
آیت الله نورمفیدی در راستای وظیفه «تحصیل» طلاب توضیح داد: باید قدرت پیدا کنیم که بتوانیم با مراجعه به منابع دینی، حکم و خواسته خدا و ائمه(علیهم السلام) را استنباط کرده و خارج کنیم.
وی با اهمیت عنوان کردن مسئولیت علمای دینی اذعان کرد: آن مسئولیت سنگین، نگهبانی از حوزه دل و جان انسان هاست. اگر دل درست باشد، انسان اسیر هوای نفس نمی شود و بیماری نخواهد داشت.
امام جمعه گرگان ادامه داد: «تهذیب» یکی دیگر از وظایف طلاب است. کار طلبه، بدون تهذیب ممکن نیست. وقتی یک عالِم فاسد شود، همه افراد یک جامعه فاسد می شوند. دلِ آلوده ی بدون تهذیب؛ اگر قرآن هم در آن برود، آن را آلوده می کند.
آیت الله نورمفیدی در رابطه با «تبلیغ» تصریح کرد: تبلیغ سنت است چون در کنار حرف، اعمال و رفتار مبلغ هم حرف می زند. یعنی باید عمل و حرف یکی باشد و این سنت است چون تبلیغ، انسان سازی می کند. آیت الله مطهری فرموده بودند که «تبلیغ از اجتهاد مهمتر است» البته اجتهاد کار سختی است اما تبلیغ هم سخت است. زیرا مجتهد در یک مکان، با مطالعه حکمی را استخراج می کند و کسی که به تبلیغ و ترویج دین می پردازد؛ در کنار صحبت کردن، اعمال و رفتارش هم با انسان حرف می زند.
وی در پایان با تأکید بر این که طلاب برای انجام این 3 وظیفه از خدا استمداد بطلبند، ابراز کرد: نماز شب توفیقاتی به انسان می دهد. بندگان خوب خدا به وسیله نماز شب و مناجات نیمه های شب معرفی می شوند «تتجافی عن المضاجع».
همچنین آیت الله نورمفیدی در حاشیه این مراسم در گفتگو با یکی از خبرنگاران در خصوص اهمیت حوزه های علمیه خواهران، گفت: امروزه استقبال خواهران از حوزه های علمیه خیلی خوب شده است و همان گونه که می دانید، تبلیغ دین اختصاص به آقایان ندارد و مسئولیتی که حوزه های علمیه باید انجام دهند؛ تحصیل، تهذیب و تبلیغ است.