کد مطلب: 35988 تعداد بازدید: ۵۹۹

معاون فرهنگی تبلیغی حوزه های علمیه خواهران کشور گفت:

ثمره و نتیجه عبادات انسان باید تقوا و پرهیزکاری باشد

چهارشنبه ۱ دى ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۲:۲۳
حجت الإسلام والمسلمین رضا اسکندری در جمع طلاب نوورود استان گلستان بیان کرد: عبادت ها، مسیر کمال ماست. عبادت یعنی عرفان و معرفت، و معرفت پایه عبادت است.

حجت الإسلام اسکندری در ابتدای سخنان خود به اهداف برگزاری همایش طلیعه حضور اشاره کرد و گفت: از جمله اهداف همایش، این است که خواهران جدیدالورود با اهداف و شیوه های موفقیت در بعد علمی، معنوی و تبلیغی در فضای حوزه آشنا شوند. چرا که لازمه موفقیت در هر رشته، آشنایی با شیوه ها و روش های آن است.

وی با اشاره به آیه «ما خلقت الجن و الإنس» و اوصاف متقین در خطبه همام بیان کرد: در واقع عبادت ها، مسیر کمال ماست. عبادت یعنی عرفان و معرفت و معرفت پایه عبادت است. تا معرفت پیدا نکنیم، نمی توانیم در مسیرِ درستِ عبادت باشیم. اگر این معرفت پیدا شد، عبادت تحقق پیدا می کند و می توان در مسیر عبودیت حرکت کرد.

معاون فرهنگی تبلیغی حوزه های علمیه خواهران کشور با بیان این که امام شناسی مقدمه خداشناسی است، افزود: عبادات ما، ثمره و نتیجه ای دارد که تقوا و پرهیزکاری از آن جمله است. اگر نتیجه عبادت و نیز نمازهای ما، تقوا نباشد؛ درخت این عبادت دچار آفت می شود. مثل درخت میوه داری که میوه نمی دهد و یا بی مصرف است. به همین جهت نتیجه عبادت های ما باید تقوا شود. و تقوا به معنای گوشه گیری نیست بلکه به این معناست که انسان از خود مراقبت کند تا آلوده نشود.

حجت الإسلام اسکندری در بخش دیگری از سخنان خود به مقایسه تفاوت انسان با سایر موجودات پرداخت و گفت: عقل ظرف معرفت است. و هر چه عقل انسان بیشتر باشد، فهم او نیز بیشتر خواهد بود. یکی از عوامل رشد عقل، ارتباط آن با علم است. تعامل عقل و علم سبب تولید علم است و در همه جا کاربرد دارد.

وی در ادامه با بیان این که خالق هستی برای زندگی بشر، برنامه ارائه کرده و انسان را بیهوده نیافریده است، گفت: قرآن کاملترین برنامه سعادت بشر را به انسان ها عرضه کرده است. در صورتی که انسان این برنامه ها را رعایت کند به سعادت می رسد. انبیاء نیز آمده اند تا این برنامه های سعادت بخش را به ما ارائه دهند.

معاون فرهنگی تبلیغی حوزه های علمیه خواهران با مطرح کردن این سؤال که چرا سلوک طلبگی را انتخاب کرده ایم، پاسخ داد: علت طلبه شدن ما این است که برنامه ی امروز دین را برای سعادت جامعه از طریق قرآن، منابع دینی و برنامه های آن استخراج کرده و تفقه در دین داشته باشیم.

حجت الإسلام اسکندری اظهار کرد: در جامعه کنونی شیوه های درست تربیتی خیلی مهم است. با شبکه های اجتماعی امروز که انواع آلودگی ها و میکروب ها را منتقل می کند، باید خیلی مراقب بود و راه چگونه زندگی کردن را از آموزه های دینی استفاده کرد.

وی در پایان راه های موفقیت در مسیر علم آموزی و تبلیغ دین را برشمرد و عنوان کرد: انس با قرآن و نهج البلاغه و کتاب و منابع دینی، تدبر و تفکر و تعقل، نظم در برنامه های زندگی، اختصاص دادن وقت مناسب برای عبادت و مناجات با خدا، توجه به جامعه و حفظ ارتباطات اجتماعی و... را از جمله این راه ها دانست.