مکارم اخلاقی؛ عامل تقرب انسان به خدا و تحقق صفات الهی در انسان
مکارم اخلاقی؛ عامل تقرب انسان به خدا و تحقق صفات الهی در انسان
چهارشنبه ۵ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۳۳:۰۵
آیت الله سیدکاظم نورمفیدی در جلسه درس اخلاق خود که در موسسه آموزش عالی و مدرسه علمیه الزهرا(س) گرگان برگزار شد، بیان کرد: تمامی مخلوقات عالم دارای کمالاتی هستند. انسان نیز به عنوان اشرف مخلوقات دارای کمال است. از دیدگاه انبیاء عظام، کمال انسان رسیدن به خداست.
وی خاطرنشان کرد: برای رسیدن انسان به خدا، راه هایی وجود دارد که مکارم الاخلاق از آن جمله است، به طوری که انسان با شناخت مکارم اخلاقی و عمل به آنها بتواند راه رسیدن به خدا را در پیش گیرد و به کمال برسد. در حدیثی از نبی مکرم اسلام(ص) وارد است که هدف از بعثت خود را اتمام مکارم اخلاق دانستند"انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق" که این حاکی از اهمیت این موضوع است.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با استناد به روایتی از امام صادق(ع) به برخی از مکارم اخلاقی که خداوند به پیامبر(ص) عطا فرمود، اشاره کرد و گفت: از جمله این مکرمت های اخلاقی می توان به یقین، قناعت، صبر، شکر، حلم و بردباری، حسن خلق، غیرت، شجاعت، حیا، مراعات حق دیگران و جبران نیکی ها اشاره نمود که البته این موارد به عنوان ریشه و اصول مکارم دیگر محسوب می شوند.
آیت الله نورمفیدی تصریح کرد: قناعت که یکی از مکارم اخلاقی است، از صفات بسیار مهم در زندگی انسان محسوب می شود که آرامش را برای انسان بدنبال دارد. مقابل قناعت حرص است. عدم قناعت و حرص آرامش را از آدمی سلب می کند.
وی در راستای صفت غیرت به عنوان یکی از موارد مکارم اخلاق گفت: صفت غیرت که جزء مکارم اخلاقی است، نقش مهمی در زندگی فردی و اجتماعی انسان دارد. در واقع غیرت به مواردی برمی گردد که باید حرمتش حفظ شود. دین از چیزهایی است که باید در مقابل آن غیرت داشته باشیم.
امام جمعه گرگان تصریح کرد: در روایتی از نبی مکرم اسلام وارد است که خداوند مکارم اخلاقی را وسیله اتصال بین خود و بندگانش قرار داده است. در واقع آنچه انسان را به خدا نزدیک کرده و صفات الهی را در انسان تحقق می بخشد، مکارم اخلاقی است.