کد مطلب: 30743 تعداد بازدید: ۶۱۹

اصلاح جامعه بدون اصلاح فرهنگ میسر نمی شود

اصلاح جامعه بدون اصلاح فرهنگ میسر نمی شود

سه شنبه ۹ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۸:۴۶
مدیر نظارت و ساماندهی حوزه علمیه خواهران استان گلستان گفت: اصلاح جامعه بدون اصلاح فرهنگ میسر نمی شود. تلاش های اقتصادی و اجتماعی زمانی عملیاتی می شود که الزامات آنها در فرهنگ جامعه نهادینه شده باشد.

«خانم سیده نفیسه حسینی واعظ» در نشست معاونین فرهنگی مدارس این استان بیان کرد: براي رسيدن به همه چيزهايي كه آرزوي ماست و در چشم‌اندازها و افق‌هاي دوردست تصور مي‌كنيم؛ بايد فرهنگ كشور، صحيح و پالايش شده در مجراي درست قرار بگيرد.به فرمایش امام راحل(رض)«فرهنگ مبدأ همه خوشبختي‌ها و بدبختي‌هاي ملت است... آن چيزى كه ملت‌ها را مي ‏سازد فرهنگ صحيح است... اگر فرهنگ درست ‏بشود يك مملكت اصلاح مي ‏شود».

وی افزود: اصلاح جامعه بدون اصلاح فرهنگ آن میسر نمی شود. تلاش های اقتصادی و اجتماعی زمانی عملیاتی می شود که الزامات مورد نظر آنها در فرهنگ جامعه نهادینه شده باشد. ابعاد فرهنگ و تأثیر آن، بر خلاف باور برخی، به احداث مراکز آموزشی خلاصه نمی شود بلکه گستره فرهنگ و کار فرهنگی؛ جزئی ترین فعالیت های فردی تا جدی ترین مسئولیت های اجتماعی را در برمی گیرد.

مدیر نظارت و ساماندهی حوزه علمیه خواهران گلستان ادامه داد: امروزه دشمن در فضای بوجود آمده هرچه در توان خود داشته، به میدان آورده است. مثلا در فضای مجازی کتاب هایی را با حجم 1000 صفحه در راستای نقد قرآن به رشته تحریر درآوردند. در حالی که اگر کسی فقط تفسیر المیزان یا نمونه یا نور را مطالعه کند، می فهمد که نقدهای بیان شده بی اساس و مغرضانه بوده است.

حسینی واعظ در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تعریف جنگ نرم ابراز کرد: باید طلاب را با مسئله جنگ نرم و اهمیت آن آشنا کرد. از طرفی فعالیت هایی که انجام می شود تنها به هدف ارائه گزراش نباشد. ورود به عرصه فرهنگ و فعالیت های فرهنگی به دلیل ابعاد گسترده آن، باید ورودی کارآمد، مداوم، همراه با مدیریت راهبری و در یک کلام حرکتی جهادی داشته باشد.

وی با بیان این که از دیدگاه قرآن؛ مشرکین، منافقین، سردمداران باطل به ‌عنوان سردمداران جنگ نرم به ‌شمار می‌ روند، در راستای ابزار و اهداف جنگ نرم بیان کرد: ابزارهای این جنگ بسیار ساده و کم هزینه است که این سادگی در عین حال بسیار پیچیده و کاربردی تر از جنگ سخت است. چرا که نیاز به لشگرکشی و مقاومت های فیزیکی ندارد.

استاد حوزه تصریح کرد: جنگ نرم با تصرف فکر، اندیشه و اراده یک جامعه و نفوذ آرام در لایه های فکری آن جامعه صورت می‌پذیرد. ابزارهای مختلفی هم جهت اجرای این تهدید وجود دارد. از جمله؛ ابزارهای تبلیغات، رسانه، احزاب، شبهه پراکنی و… که هدف آن فتح سنگرهای فکری و عقیدتی یک جامعه است.

حسینی واعظ در پایان به بیان ویژگی های جنگ نرم پرداخت و گفت: ماهیت این تهدید آرام، تدریجی و نرم افزارانه است، در این تهدید اعتقادات، باورها و الگوهای رفتاری یک ملت دستخوش تغییر و تحول قرار می گیرد،در زمینه مسائل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است.

وی طولانی بودن مدت و پروسه آن، فاصله انداختن بین رهبران جامعه و مردم، مدیریت به وسیله نیروهای داخلی و خارجی دشمن، شکاف بین طبقات مختلف مردم و تفرقه بین گروه ها، عقاید، اقلیت ها با اکثریت را از دیگر ویژگی های این جنگ دانست.